Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Porod / foto: shutterstock

Tatínek u porodu – ano, nebo ne?

Dříve tatínci nesměli do porodnice ani na návštěvu, a že by mohli být přímo u porodu, bylo nemyslitelné. Dnes jsou tatínci u porodu vítaní, bere se to jako podpora rodičky. Ne každý tatínek na to ale má.

Jít k porodu, nebo nejít k porodu? Toť otázka

Řekněme si to upřímně. Dnes je tatínek u porodu brán už skoro jako samozřejmost. Ovšem, ne každý tatínek se do toho hrne, některý je k tomu jemně dotlačen. Každá maminka tuhle otázku slyšela, a to nejednou. ,, Půjde k porodu, že jo ? “ Záleží však jenom na vás a vašem partnerovi. Je to váš nejkrásnější životní den, kdy přivedete na svět nového človíčka a vy si určujete, jak to proběhne.

Jedinečné okamžiky
Jedinečné okamžiky – Zdroj: Shutterstock.com

Když to tatínek vzdá, není to ostuda

Když se stane, že tatínek celé těhotenství mluví o tom, jak u porodu bude, a potom to na poslední chvíli vzdá, není to ostuda. Ať už je to z důvodu, že se obává většího množství krve, nebo toho, že nezvládne pohled na trpící partnerku, pokud se vyjádří před porodem, že na to nemá, není mu třeba nic vyčítat. Lepší, když to přizná předem, než aby šel na porodním sále k zemi. Lepší, když si připustí, že pohled na partnerku v porodních bolestech je něco, s čím se nevyrovná. Ono chlapi jsou leckdy siláci, ale také neskutečně citlivá stvoření, se kterými emoční zážitek u porodu může pěkně zamávat. Tím rozhodně nechceme dělat s mužské části populace třasořitky, jen jsme poznamenali, že i chlap může být citlivý a z něčeho na měkko.

Strach z porodu mají i muži
Strach z porodu mají i muži – Zdroj: Shutterstock.com

Mějte krásná a zdravá miminka

Ať už tatínek u porodu bude, nebo ne, jistě mamince bude i tak oporou. Je jedno, jestli bude přestříhávat pupeční šňůru a nebo ,, jen “ čekat na chodbě. Důležité je, aby mamince pomáhal potom, co mimčo přijde na svět. Aby se uměl postarat a dítko vychovával a miloval.

 

Zdroj:

https://www.babyonline.cz/porod/predporodni-priprava/otec-u-porodu

 

 

Tatínek u porodu – ano, nebo ne?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!