Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Papírový pes / foto: shutterstock

Je lepší pes s papíry, nebo vesnická směs z útulku?

Pes je nejlepší přítel člověka. O tom není pochyb. Jak ale správě vybrat našeho nového psího parťáka? Záleží na tom, jestli má pejsek papíry a rodokmen větší než kdejaký šlechtic, a nebo je jedno, že to bude pejsek z útulku?

Jak vybrat správnou rasu

Nejprve je dobré správně zhodnotit, jestli jsme na příchod pejska do domácnosti připravení. Pořídit dětem psího kámoše mnohdy znamená týdenní dětské nadšení a potom starost a péči rodičů. Je dobré také zvážit pořízení chlupáče, když máme zaměstnání, kdy jsme celý den v práci a bydlíme v paneláku, to by potom pejsek celkem trpěl. Berte v potaz i váš celkový životní styl. Kratší procházky vám nevadí, ale běhat nezvládáte? Tak zapomeňte na psí rasy, které jsou doslova posedlé pohybem.

Faraonský pes patří k nejdražším plemenům
Faraonský pes patří k nejdražším plemenům – Zdroj: Shutterstock.com

Nepodporujte množírny

Jestli můžeme radit, vyhněte se inzerátům nabízejícím čistokrevná štěňátka bez průkazu původu. Pokud byste se na inzerenta podívali podrobněji, zjistili byste, že ve valné většině případů jde jen o pofiderní množírnu. Takový inzerent vám neukáže rodiče štěňátka, neukáže vám prostředí, kde psík bydlí a žije a můžete si být téměř jistí, že štěňata se narodila jenom proto, aby páníčkům zajistila peníze do kapsy. Otřesné podmínky těchto množíren jistě nestojí za to, aby jste koupí štěněte podporovali jejich páníčky.

Pes jako nejlepší přítel člověka
Pes jako nejlepší přítel člověka – Zdroj: Shutterstock.com

Dejte šanci pejskovi z útulku

Když už se rozhodnete pro pejska a ,, papíráka ’’ nepotřebujete, poohlídněte se po chlupatém parťákovi v některém z útulků. V útulku končí nechtění psi, kteří neměli v životě moc štěstí. S vámi mohou dostat novou životní šanci a vy věrného čtyřnohého kamaráda. Nezáleží na tom, jestli to bude štěňátko, nebo už dospělý pejsek. Věřte tomu, že vám bude vděčný a dá vám veškerou psí lásku, kterou vám dát může.

 

Zdroj:

https://www.spokojenypes.cz/pes-s-pp-versus-bez-pp-v-cem-je-rozdil/

 

 

 

 

Je lepší pes s papíry, nebo vesnická směs z útulku?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!