Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Olivový olej / foto: shutterstock

Pečujte o sebe jako bohyně pomocí tekutého zlata Středomoří!

Krása jižanských žen často spočívá v používání přírodních složek, které jsou součástí jejich běžného života. Jednou z nejdůležitějších je olivový olej, který je pro své blahodárné účinky nazýván tekutým zlatem.

O jeho použití v kuchyni toho víme již mnoho, nechme se však inspirovat tím, jak jej můžeme zapojit do péče o tělo a čím vším je pro nás prospěšný.

Lesklá a bohatá hříva

Která žena by se nechtěla pyšnit krásnými hustými a lesklými vlasy? Jižanské ženy si připravují jednoduchý zábal z vajec a olivového oleje, který aplikují na vlasy před mytím, a nechají ho 20 minut působit. Pokud se vám vlasy více mastí, doporučuje se vyhnout se pokožce hlavy a směs vetřít spíše jen do konečků. Po aplikaci zábal jednoduše opláchněte a vlasy umyjte šampónem. Odměnou vám budou nádherná zdravá hříva plná lesku.

Čistá a svěží pleť

Unavenou a povadlou tvář velmi rychle změní jednoduchá maska ze lžíce olivového oleje a vymačkané šťávy z půlky citrónu. Naneste ji na obličej a jemnými krouživými pohyby vetřete do tváří, na nos, bradu a čelo, pozor však na okolí vašich očí. Po chvíli masku jednoduše opláchnete vlažnou vodou a ihned uvidíte výsledek. Vaše pleť se rozzáří a zjemní. Tato aplikace se doporučuje i pánům pro zvlhčení kůže před holením.

Pryč s popraskanými rty

Zvláště v zimně často bojujeme s popraskanými rty, které se následkem častých teplotních změn vysušují. K jejich zjemnění a ozdravení opět pomůže pár kapek olivového oleje, který smícháte s cukrem, medem a citronovou šťávou. Pomocí zubního kartáčku jemně vmasírujete do rtů a po chvíli ucítíte jemný ochranný film, díky kterému se kůže na rtech rychle zahojí a vyhladí.

Tělový peeling pro hebkou pokožku

Jak dosáhnete na dotek hedvábné pokožky celého těla? Osvědčeným receptem jižanských krásek bývá tělový peeling, pro který použijete opět olivový olej. Přimícháte do něj buď kávu nebo ovesné vločky a aplikujete na pokožku celého těla, kterou tímto domácím peelingem celou potřete krouživými pohyby a následně opláchnete vlažnou vodou. Nebojte se přitlačit, odstraníte veškeré odumřelé buňky, vaše pokožka bude jemná jako samet a vy si budete užívat skvělý pocit svěžesti.

Co vše prozradí ruce

Ruce bývají často první vizitkou toho, jak o sebe pečujeme. Roztřepené nehty, záděry, otlaky - opět pomůže blahodárný olej z oliv. Tentokrát není třeba ho s něčím slučovat, konečky prstů jím pravidelně potírejte a brzy uvidíte, jak rychle se vaše nehty zotaví a zpevní.

Pečujte o sebe jako bohyně pomocí tekutého zlata Středomoří!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!