Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Echinacea jako léčivo / foto: shutterstock

Přírodní pomoc při alergiích

Člověk může být alergický takřka na cokoliv. Alergická reakce se objeví v případě styku člověka s látkou, se kterou může přijít do běžného styku. Pomoc při boji s alergiemi můžeme hledat také v přírodě.

Odborníci doporučují lidem trpícím alergiemi, aby posílili činnost svých jater a zároveň tento orgán pročistili. Játra totiž „filtrují“ látky v lidském těle a ty škodlivé zachytávají. Na detoxikaci jater je vhodný ostropestřec mariánský, schizandra nebo pýr plazivý.

Při alergii vám pomůže:

Kurkuma

Kurkuma patří k tomu nejsilnějšímu a nejzdravějšímu koření na světě. Na lidský organismus má celou řadu pozitivních účinků a také dokáže výrazně zmírnit alergické reakce. Kurkuma je bohatá na látku zvanou kurkumin, což je velmi silný antioxidant s protizánětlivými účinky.

Pýr plazivý

Tato bylina je skvělá na detoxikaci jater. Pomáhá také při kožních projevech alergií, jako je třeba nepříjemná vyrážka či otok. Tlumí i příznaky kožních chorob. Pokud dlouhodobě užíváte nějaké léky, tělo vám od nich pročistí právě nálev nebo tinktura z pýru. Stejně tak pýr dokáže organismu pomoci zvládnout otravu potravinami.

Černý rybíz

Černý rybíz posiluje funkci nadledvinek a působí protizánětlivě. Alergikům pomáhá zmírnit projevy senné rýmy, astmatu nebo podráždění pokožky. Mimo jiné udržuje v kondici prostatu. 

Penízovka sametonohá

Také penízovka pomáhá zmírnit projevy alergií, a to zejména ty kožní. Tato bylina totiž dokáže pokožku vyčistit. Dále posiluje činnost slinivky, mírní akné a záněty, působí proti vzniku rakoviny i diabetu. Pomáhá i při průjmu, gynekologických potížích, paradentóze nebo ekzémech.

Echinacea

Protože echinacea posiluje obranyschopnost organismu, zmírňuje zároveň alergické reakce. Tato rostlina detoxikuje játra, pročišťuje lymfatický systém, zmírňuje záněty a příznaky chřipky i nachlazení. Bylo také prokázáno, že může sloužit jako prevence vzniku rakoviny.

Zlatobýl

Tato rostlina u některých lidí sice alergickou reakci vyvolává, ovšem také dokáže projevy alergií zmírnit. Zlatobýl je bohatý na antioxidanty, které pomáhají mírnit třeba sennou rýmu.

Kopřiva

Kopřiva dokáže pročistit celý organismus od zdraví škodlivých látek. Také se uplatní při alergii na pyl a senné rýmě, kdy během týdně omezí alergické projevy na minimum.

 

Měsíček lékařský

Měsíček mírní kožní projevy alergií, ale také alergický kašel nebo rýmu. Je to silný antioxidant bojující proti virům a bakteriím, a proto pomáhá i při chřipce či nachlazení.

Přírodní pomoc při alergiích

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!