Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Melounová dieta / foto: shutterstock

Zbavte se nafouklého břicha díky melounové dietě!

Melounová dieta je oblíbený způsob, jak hlavně v letním období provedete očistu organismu a zbavíte se i pár kil. Přinášíme podrobný popis melounové diety den po dni, a také rady a doporučení, jak vybrat vhodný meloun.

Výhody melounové diety

V horkém létě je přirozené, že nepotřebujeme jíst tolik, jako v jiném ročním období. Také nám stačí menší porce a často saháme spíše po salátech nebo po jídlech, která nemusí být vždy tepelně upravena. Vzrůstá konzumace čerstvého ovoce a zeleniny, takže je i ideální doba pro zahájení očisty organismu v podobě lehké diety. Pokud vyzkoušíte dietu s vodním melounem, můžete se už za tři dny těšit z viditelných výsledků. Váha se vám sníží až o 3 kila, zbavíte se pocitu nafouklého břicha a díky dostatečnému zavodnění se vám zlepší kvalita pleti. Melounová dieta je také finančně nenáročná, v létě seženete melouny za pár korun a prodávají se téměř na každém rohu.

Jak vybrat správný meloun

Při koupi vodního melounu v celku se snažte sledovat několik znaků, které vám snadno napoví, zda je meloun dostatečně zralý a vhodný ke konzumaci. Klasickou zkouškou zralosti je poklepání na meloun či jeho stlačení. Zvuk by měl být při poklepu dutý, při stlačení by měl meloun zavrzat. Nespoléhejte ale jen na poklep, všímejte si například i stopky. Ta by měla být již seschlá, s mírnou tendencí se stáčet. Také melounové znaménko krásy je vhodný ukazatel zralosti. Jde o otlačené místo, na kterém meloun ležel a zrál. Ideálně má být žlutě probarvené. Celkově by měl mít meloun lesklý, vybarvený a tvrdý povrch. Aby se vám nestalo, že si domů přinesete přezrálého cukrouše, zaměřte se na stopku a její okolí. U cukernatého melounu se kolem ní vytváří praskliny, a také velmi intenzivně voní.

Melounová dieta den po dni

Melounovou dietu můžete začít očistným melounovým dnem. Tento den konzumujete pouze meloun, snažte se ho s ničím jiným nekombinovat. Uvidíte, že se následující den budete cítit plni energie, navíc pročistíte střeva a z těla se začnou vyplavovat škodlivé látky a toxiny. Následující dny už meloun kombinujte s dalšími potravinami tak, abyste tělu zajistili potřebné látky a nezastavili spalování organismu. Na snídani zkuste třeba kombinaci melounu s tvarohem či jogurtem, k obědu si dejte melounovo-ovocný salát a k večeři si k melounu nakrájejte libovou šunku, tvrdý sýr nebo si ogrilujte krůtí prsa. Chybět by neměla ani dopolední a odpolední svačinka v podobě 200 gramů čisté melounové dužiny. Zkuste se takto stravovat alespoň 3 dny, pokud se cítíte dobře, můžete melounovou očistu protáhnout i na 5 dní, ne však více. Každý den se snažte vypít alespoň dva litry čisté vody nebo bylinkového čaje. Po skončení diety si užívejte skvělý pocit z pročištěného těla i plochého bříška.

Zbavte se nafouklého břicha díky melounové dietě!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!