Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pitný režim / foto: shutterstock

Dodržujete pitný režim? Pokud ne, riskujete.

Zejména v tropických letních dnech je nutné dodržovat pitný režim. Pokud nebudete dbát na přísun tekutin, mohou se u vás objevit následující problémy.

Nepříjemný zápach z úst

Nedostatečný pitný režim a s ním spojená dehydratace mají za následek snížení slinění v ústech. Sliny jsou však důležité – působí proti vzniku bakterií. Snížená tvorba slin pak vede k nadměrné tvorbě bakterií v ústech, které následně způsobují nepříjemný zápach z úst.

 

Bolesti hlavy

Dehydratace velmi často úzce souvisí se silnou bolestí hlavy a s migrénami. Nejenom v létě tedy dbejte na dodržování pitného režimu.

Chuť na sladkosti

Podle odborníků může dehydratace způsobit velkou chuť na sladké. Obecně je dehydratace prý velmi podobná pocitu hladu. Nejenom v případě, že se snažíte zhubnout nějaké to nadbytečné kilo, nezapomínejte na přísun tekutin. Mnoho lidí v případě dehydratace navíc kvůli únavě a neschopnosti se soustředit sáhne po nějaké sladkosti. A to je špatně. Únavu a nesoustředěnost lze snadno přemoci právě dodržováním pitného režimu. A navíc tím snížíte riziko vzniku nadváhy a obezity.

Potíže se zažíváním

Nedostatečný příjem tekutin také způsobuje zácpu. Vaše zažívání tedy upraví vhodný pitný režim. 

Únava a problémy se soustředěním

Jak již bylo zmíněno, nedodržování pitného režimu má za následek únavu a problémy se soustředěním. Vše má za následek dehydratace – ta vede ke snížení krevního tlaku a nižšímu přísunu krve do mozku. Tak se cítíme unavení, malátní a špatně se soustředíme. Nezapomínejte proto pít!

 

Zhoršení stavu pleti

Pokud málo pijete, zhorší se stav vaší pleti. Ta bude vysušená a získá nezdravý vzhled. A na takové pokožce se pak velmi snadno vytvoří hluboké vrásky. Zvýšeným příjmem tekutin tomu můžete zabránit.

Dodržujete pitný režim? Pokud ne, riskujete.

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!