Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Celulitida je jako pomeranč / foto: shutterstock

Jídlem proti celulitidě

Celulitida trápí poměrně velké procento žen. Zbavit se jí není jednoduché, pomoci však může třeba změna jídelníčku.

Na vzniku nevzhledné „pomerančové kůže“ se podílí celá řada faktorů – například nedostatek pohybu, užívání hormonální antikoncepce nebo kouření či nadměrná konzumace alkoholu. Dále může mít vznik celulitidy na svědomí stres nebo špatná životospráva.

A které potraviny vám mohou pomoci v boji s celulitidou?

Zázvor

Pokud se chcete zbavit celulitidy, zařaďte do svého jídelníčku zázvor. Ten totiž dokáže zlepšit krevní oběh, a tak zabraňuje vzniku „pomerančové kůže“.

Listová zelenina

Listová zelenina je bohatá na celou řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů. Díky tomu přispívá k regeneraci pokožky a vyplavování škodlivých toxinů z těla.

Mořské ryby

Mořské ryby mohou být pomocníkem v boji s celulitidou díky vysokému obsahu omega-3 mastných kyselin. Právě ty mají příznivý vliv na stav naší pokožky.

Citrusy

Citrusy mají mimo jiné tu skvělou vlastnost, že dokáží zmírnit ukládání tuku v těle, protože mají vliv na štěpení sacharidů. A právě nadměrné ukládání tuku má na svědomí vznik nevzhledné „pomerančové kůže“.

Červené víno

Nadměrný přísun alkoholu sice výrazně přispívá k tvorbě celulitidy, ovšem přiměřená konzumace červeného vína má na naší pokožku pozitivní vliv, a dokáže tak tedy působit proti vzniku nevzhledných dolíčků v kůži. Červené víno totiž obsahuje látku zvanou resveratrol, která zpomaluje proces stárnutí pokožky

Avokádo

Avokádo je řazeno mezi tzv. superpotraviny, a to díky vysokému obsahu zdraví prospěšných látek. Pokud vás trápí celulitida, zařaďte tuto superpotravinu do svého jídelníčku. Dokáže totiž vyrovnat hladinu inzulinu, a tak zabraňuje vzniku celulitidy.

Zelený čaj

Zelený čaj je bohatý na antioxidanty, které mají příznivý vliv na stav pokožky. Kromě toho tento čaj pomáhá spalovat tuky. A celulitida pak nemá šanci!

Okurka

Nedostatečná hydratace organismu úzce souvisí se vznikem celulitidy. Proto je nutné zejména nepodceňovat pitný režim. A k tomu do jídelníčku zařaďte třeba okurku. Ta je z naprosté většiny tvořena vodou.

Jídlem proti celulitidě

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!