Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hubnutí / foto: Shutterstock

Pár rad k hubnutí do plavek

Plavková sezóna se blíží, a pokud máte obavy, jak budete bez svetrů a bund vypadat, je nejvyšší čas s tím začít něco dělat.

Hubnutí do plavek nemusí skončit s prvními slunečními paprsky, ale může se stát prvním krokem k celkové změně vašeho životního stylu, která zahrnuje zdravé stravování, dostatek pohybu nebo pravidelný spánek.

Dieta neznamená hladovění

Dieta, ať už je jejím motivem zdraví, nebo snaha zhubnout, už dnes nemusí znamenat pojídání toho, co vám nechutná. Naopak, diet existuje celá řada, a vy sami si na základě vašich potřeb a cílů vyberete takovou, která vám bude nejvíce vyhovovat. S jejím dodržením vám pomůže pár základních pravidel jako například předem stanovený jídelníček, možnost občas si zamlsat, čímž se odměníte za jinak pravidelné stravování, nebo stanovení si reálných a postupných cílů.

S žádnou dietou do plavek totiž nezhubnete ze dne na den několik kilogramů. Naopak, příliš razantní a drastické změny způsobí výrazné počáteční neúspěchy, které by vás od dalšího pokračování mohly odradit.

Hubnutí vyžaduje trpělivost, práci a pravidelnost

Jakýkoliv druh diety vyžaduje trpělivost, pravidelný jídelníček s co možná nejpestřejší skladbou, minimum jídla ve večerních hodinách, absenci alkoholu, a především selský rozum. Pokud si budete své návštěvy u stánků s rychlým občerstvením omlouvat tím, že je to jen jednou za čas, nikdy svých cílů nedosáhnete.

Další důležitou složkou zdravého žití je pohyb. Pouze o jídle to totiž není. Zdravé hubnutí je proces, který trvá určitou dobu. Začít s projektem hubnutí do plavek dva týdny předtím, než vyrazíte k moři, a očekávat zázračné výsledky nelze. Musíte si v pohybu i jídle najít takovou rovnováhu, aby vás hubnutí bavilo a v nastaveném stylu jste vydržely co nejdéle. Pokud se vám povede zamýšlené množství kilogramů shodit a poté se znovu navrátíte ke starým a nezdravým způsobům stravování, vězte, že budete velmi rychle opět tam, kde jste začínali.

Nastolte si do svého žití zdravý životní styl, který nemusí nutně znamenat každodenní odříkání a přesvědčování sama sebe, a poznáte, že kromě více energie nebo kvalitnějšího spánku vám nebude vadit svléknout se v létě u vody do plavek.

K tomuto článku není otevřena diskuze