Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pylová sezóna v roušce / foto: shutterstock

Kýchat a kašlat v době koronavirové přísně zakázáno

Ale co když máte alergii a těmto jejím projevům se zkrátka nedokážete vyhnout? Měli byste se připravit na to, že vás lidé v tramvaji nebo metru umlátí mobilem, anebo raději chodit pěšky?

Alergie, nebo korona? Kdo se v tom má vyznat?

Ačkoliv v mnohých z nás současná pandemie choroby, jejíž název již většině také způsobuje alergické reakce, probudila tu ušlechtilejší lidskou stránku, přesto vlivem tlaku médií a strachu z nákazy je velké procento lidí agresivních. Jestliže v jejich okolí někdo zakašle, nebo nedej bože kýchne, začne se v lepším případě křižovat, v tom horším okamžitě startovat. Nemoc si bohužel nevybírá a její masivní rozšíření právě v jarním období vede k záměně některých jejích projevů s alergickou reakcí na právě aktivní pyly stromů a trav.

Alergie na pyly

Pořiďte si sponku na roušku

Mnozí postižení se snaží na tento problém upozornit alespoň na sociálních sítích. Tyto aktivity daly vzniknout platformě, která alergiky vyzývá k nošení sponky na roušce. Pořídíte ji například v drogerii nebo hračkářství. Bude-li mít tvar kytičky, bude její informační hodnota nejvyšší. Ani se sponkou se ale nemůžete na ulici cítit bezpečně. Pravdou je, že určitému procentu vnímavějších lidí váš stav po spatření květiny na roušce docvakne, ale ten zbytek se bude chovat stejně a nebude reagovat ani na vysvětlování. Záleží na tom, na koho narazíte.

Boj s alergií na pyly

Bez léků a spreje pro alergiky ani na krok

Jestliže jste silný alergik, mějte po ruce vždy svoji medikaci, abyste měli v případě akutních potíží kam sáhnout. A co kýchání? Nebude-li zbytí, zkuste drobnou fintu. Jakmile ucítíte, že to na vás jde a pohroma je na spadnutí, začněte si přejíždět prstem jemně po nose, samozřejmě přes roušku, a myslete na něco příjemného. V některých případech to pomůže, v jiných alespoň oddálí kýchnutí na dobu, kdy stihnete vystoupit z tramvaje.

Kýchat a kašlat v době koronavirové přísně zakázáno

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1