Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Naslouchátko / foto: shutterstock

Naslouchátko pomáhá vrátit se opět do normálního života

Nedoslýchavost nás vylučuje ze standardního společenského života. Zcela zásadně narušuje komunikaci, mnohdy i vztahy s nejbližšími. V mnoha případech přitom problém s nedoslýchavostí vyřeší naslouchátko.

Neslyšící jsou definováni jako lidé, kteří neslyší zvuk nad 90 dB. Nedoslýchavost se pak definuje na třech úrovních – jako těžká (neslyšíme od 70 dB do 90 dB), střední (neslyšíme od 40 dB do 70 dB) a slabá (neslyšíme od 20 dB do 40 dB). V České republice je zhruba 10 000 až 40 000 neslyšících, 100 000 až 300 000 lidí s vážnou sluchovou vadou a 300 000 až 1 500 000 lidí s reflektovanou sluchovou vadou. Obecně platí, že se nedoslýchavost objevuje především u lidí nad 65 let.

Malí pomocníci s velkým problémem

Ušní naslouchátka jsou poměrně malé a nenápadné přístroje, které pomocí miniaturního implementovaného implantátu přijímají zvuky z okolí, jež následně zesílí a vyšlou je do uší majitele naslouchátka. Díky tomu i lidé s výrazně zhoršeným sluchem dovedou slyšet i ty nejtišší zvuky a šeptání.

Naslouchátka

Naslouchátka mohou být analogová nebo digitální. Analogové naslouchátko je velice jednoduchý přístroj nabízející základní funkce. Až digitální naslouchátko nabízí skutečně vyčištěný zvuk prostý všech šumů.

Podle formy nasazení existují naslouchátka do ucha, naslouchátka za ucho a kapesní naslouchátka. Naslouchátka do ucha se hodí pro lidi s menší nedoslýchavostí a třeba pro nedoslýchavé, kteří nosí brýle. Naslouchátko na uchu je výrazně větší i těžší, ale umí i výrazně více zesilovat zvuk. Naslouchátka, která nenosíme neustále, nazýváme kapesní. Hodí se pro ty, kteří nepotřebují naslouchátko celodenně, ale nasazují si jej jen někdy během dne.

Kvalitní naslouchátka mají velice jednoduché a intuitivní ovládání. K naslouchátku dostáváte rovněž veškeré potřebné příslušenství, ať již jde o baterie, nabíječku či čisticí sadu.

Kvalitní naslouchátka od odborníků z e-shopu Naslouchatko.cz

E-shop Nalouchatko.cz nabízí největší výběr naslouchátek pro mírně i silněji nedoslýchavé. Firma obslouží nejen české, ale i slovenské zákazníky, takže pomocníka si zde najdou i ti, co hledají naslúchadlo. Český i slovenský e-shop provozuje společnost NEVELLO TRADE.

K tomuto článku není otevřena diskuze