Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zdravá strava / foto: shutterstock

Zhubněte díky jídlu. Zařaďte do jídelníčku tyto hubnoucí potraviny

I když se to může zdát jako hloupost, potraviny opravdu pomůžou při hubnutí. Stačí jenom vědět, které z nich to dokážou. Na této schopnosti se podílí hlavně množství vitaminů a minerálů, jež hubnoucí efekt podporují.

Díky obsaženým vitaminů a minerálům jsou hubnoucí potraviny výživné, bez zbytečných kalorií. Dalo by se tedy říct, že naprosto spadají do vašeho dietního jídelníčku, pakliže ho držíte. S konzumací daných pokrmů si tak nemusíte dělat sebemenší starosti. Otázkou ale je, o kterých potravinách tu nyní mluvíme.

Zdravá strava

Ananas jako sladká, přesto nízkokalorická potravina

Na seznamu hubnoucích potravin bychom našli kupříkladu ananas. Možná někdo začne namítat, že ananas je příliš sladký, tudíž nemůže být vůbec dietní, ale opak je pravdou. I když je jeho chuť opravdu velmi sladká, je to přesto nízkokalorická potravina, která obsahuje velké množství vody. Jenom dužina tohoto exotického ovoce obsahuje až devadesát procent vody! Díky němu tak budete dodržovat i dostatečný pitný režim, nebudete jen hubnout.

Banány zrychlují metabolismus

Věděli jste, že banány umí zrychlit metabolismus člověka? To vede k rychlejšímu spalování tuků. V banánech kromě jiného najdeme také velké množství draslíku či další látky, jež umí regulovat hladinu cukru v krvi nebo jež urychlují vylučování vody z těla.

Banány

Grapefruit zahání chuť k jídlu

Možná jste už zaregistrovali, že řada diet obsahuje grep. Ono se tomu nelze divit, protože schopností grapefruitu je především snížit chuť na jídlo, respektive snížit potřebu jíst. Díky obsaženým minerálům a vitaminům dochází nejen ke snižování vysokého tlaku, ale také ke snížení špatného cholesterolu v krvi a samozřejmě k rychlejšímu spálení tuků.

Houby dokážou pořádně zasytit

Během léta a podzimu se urodilo opravdu obrovské množství hub. Pokud jste si je nasbírali do zásoby, udělali jste dobře, protože i tato potravina vám může s hubnutím významně pomoct. Umí člověka pořádně zasytit, nebudete tak mít tendenci přejídat se. Mimo jiné bylo také prokázáno, že pravidelná konzumace hub zvyšuje odolnost imunitního systému.

Zhubněte díky jídlu. Zařaďte do jídelníčku tyto hubnoucí potraviny

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!