Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Olivový olej / foto: shutterstock

Olejové zázraky pro vaše zdraví a krásu

Olej slunečnicový, olivový, řepkový a další, které se hojně využívají v kuchyni, dobře známe. Víte však, které oleje jsou skutečnými zázraky pro naše zdraví a krásu, a které pomáhají pleti, vlasům nebo nehtům?

Arganový olej pro pleť bez vrásek

Arganový olej je zlato pro zralou pleť. V oblibě ho ale mají i ženy mladší. Vyhlazuje totiž vrásky od těch nejjemnějších, po ty hluboké. Arganový olej pokožku hydratuje a aktivuje v ní tvorbu kolagenu a elastinu, čímž ji tvoří zářivější, zdravější a živější. Arganový olej ale blahodárně působí i na zesláblé, popř. třepící se vlasy a nehty. Poradí si i s lupenkou nebo ekzémem.

Arganový olej

Dýňový olej pro krásu i na zvýraznění chuti

Dýňový olej pomáhá především při lámání a padání vlasů. Proto se nebojte použít jednou týdně zábal pro slabé a trpící vlasy. Dokáže si ale poradit i s mírnější formou ekzému. Dýňový olej můžete nanášet přímo na vlasy nebo pokožku, ale velmi chutný je i v dýňové polévce, nebo v salátech. Zkuste s ním pokapat mozzarellu místo Balzamica. Budete mile překvapení jeho chutí.

Jojobový olej ideální pro suchou pleť

Olej jojobový má složení podobné kožnímu mazu, a proto se výborně vstřebává i do extrémně suché pokožky. Dokáže proniknout i do hlubších vrstev kůže a promastí tak pleť naprosto dokonale. Jojobový olej si oblíbili především majitelé suché pleti, kterou umí dokonale promastit, ale i majitelé pleti mastné, které dovede zabránit v nadměrné tvorbě kožního mazu. Jojobový olej je výborný pro pleť trpící na akné a záněty.

Aplikace oleje

Makadamiový olej – skvělý společník do chladného počasí

Předností makadamiového oleje je jeho rychlá vstřebatelnost do pokožky. Tento olej se výborně roztírá, rychle se vstřebá a nezanechá tak na pokožce mastný film. Ideální je jeho využití v chladných měsících, kdy pokožku výborně vyživí a zabrání jí bolestivě popraskat. A pokud už k jejímu popraskání došlo, makadamiový olej pomůže urychlit její regeneraci. Především ženy tento olej rády používají i na vlasy, kterým dokáže vrátit jejich hebkost a lesk.

 

Olejové zázraky pro vaše zdraví a krásu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!