Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Labioplastika / foto: shutterstock

Vaginální mykóza jako dobře známý problém žen. Jak infekci předcházet?

Pravděpodobně každá žena ví, jak nepříjemná je vaginální mykóza - problém, pro který je typické svědění a pálení pochvy. Infekce dokáže ženám velmi znepříjemnit život, proto se nabízí otázka, jak potíži předcházet.

Důvodů, proč vzniká problém zvaný vaginální mykóza, je mnoho. Na vině mohou být antibiotika, ale také za to mohou hormonální změny (především zvýšená hladina estrogenu). Nesprávná hygiena nebo zapaření genitálií - to jsou další časté příčiny vzniku nepříjemného a bolestivého problému. Jak ale potíži předcházet?

Bolest při infekci

Dodržujte zásady intimní hygieny

Abyste předešli vzniku vaginální mykózy (neboli také kvasinkové infekci), je důležité především dodržovat zásady správné intimní hygieny. V ideálním případě se vyhněte všem agresivním přípravkům či parfemovaným produktům, jakými můžou být toaletní papír nebo vložky či tampony. Nezapomínejte ani na hygienu před a po pohlavním styku.

Vzdušné oblečení je taky řešení

Další možností, jak předcházet pálivému a svědivému problému, je vzdušné oblečení. Pokud se budete upínat k příliš těsnému spodnímu prádlu, které je navíc vyrobené z umělého materiálu, můžete se brzy trápit nepříjemnou zdravotní potíží, jakou vaginální mykóza bezesporu je.

Vhodné spodní prádlo

Doporučujeme se také v létě převlékat z mokrých plavek. Pokud si je necháte na sobě moc dlouho, opět to může mít neblahý vliv na intimní partie.

Roli hraje i zdravý životní styl

Na co se taky nesmí zapomenout, tak na zdravý životní styl. Ten je obecně klíčem k pevnému zdraví. Abyste se vyvarovali intimním problémům, vyvarujte se větší konzumaci sladkostí i sladkým nápojům, které nebudete pít ve velké míře.

Cukr

Při užívání léků, jako jsou kupříkladu antibiotika, doporučujeme užívat i doplňky stravy, které předejdou ničivým důsledkům užívaných farmaceutických produktů. Navíc mohou doplňky stravy zvýšit obranyschopnost organismu, což se vždycky hodí.

Vaginální mykóza jako dobře známý problém žen. Jak infekci předcházet?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!