Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dietní omyly / foto: shutterstock

Nedaří se vám zhubnout? Na vině mohou být chyby, kterých se dopouštíte při vaření

Chcete zhubnout? Začněte si vařit sami! To je jedna z mnoha rad, která nám má dopomoci ke štíhlé postavě. A ona by nám asi byla nápomocná, kdybychom se nedopouštěli několika chyb, které nám veškerou snahu jenom maří.

Jen si vzpomeňte na situaci, kdy zrovna vaříte svůj oblíbený pokrm. Co používáte za suroviny? Jak moc solíte? A kolik používáte oleje? To všechno může být důvodem, proč se vám nedaří shodit nechtěné kilogramy.

Chyby při vaření

Až příliš mnoho oleje škodí

Je to jenom olivový olej, ten je přece zdravý a přínosný! Říkáte si. Je však třeba si uvědomit, že je to stále olej. I když používáte tuto lepší variantu klasického oleje či tuku, hlídejte si jeho množství. I tato surovina má kalorie. Při přípravě pokrmů stačí, když na pánvi rozpálíte jen malou lžičku.

Uždibování se nepočítá, říkali

Kdo by při vaření neochutnal, co si zrovna navařil! Je však rozdíl mezi ochutnáváním při dochucování a uždibováním při vaření. Pokud se vám stává, že kvůli uždibování naplníte kapacitu svého žaludku už při vaření, mějte po ruce vždycky skleničku vody. Když budete mít nutkání uždibovat, napijte se. Nebo při vaření žvýkejte žvýkačku, která zaměstná veškeré vaše smysly, a vy během vaření nic nespořádáte.

Pití vody

Hlavně si nenakládejte velké porce

Aby bylo hubnutí účinné, je zapotřebí jíst pravidelně menší porce. Není dobře, když si naložíte až příliš velkou porci, kterou se pak budete snažit sníst. Přejídání je hlavním nepřítelem hubnutí. Proto si nakládejte méně a pijte u jídla vodu. Doporučuje se před jídlem vypít sklenici vody, díky čemuž budete mít rychleji pocit plného břicha.

Pozor si dejte také na následné chutě. Mnozí lidé mají tendenci jíst něco dalšího hned, co se oběd sklidí ze stolu. Často uždibují zbytky od oběda. V ideálním případě ihned po sklizení talířků skliďte i to, co zbylo. Co oči nevidí, to tělo nebude vyžadovat.

Nedaří se vám zhubnout? Na vině mohou být chyby, kterých se dopouštíte při vaření

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!