Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ovesná kaše / foto: shutterstock

Ovesná kaše jako nejlepší start dne. Proč si ji ráno dopřát?

Kvalitní a vyvážená snídaně by měla být základem našeho stravování. Tou nejlepší volbou je ovesná kaše. Seznam jejích benefitů je až obdivuhodný.

Ráno dělá den - přísloví, na kterém je spousta pravdy. Pokud vyjdeme z postele špatnou nohou, pokud zaspíme či nebudeme stíhat, ponese se následujících 24 hodin nejen v pomalém tempu, ale také v neproduktivním a neefektivním duchu.

Abyste následující hodiny nového dne byly pravým opakem a vy jste do postele uléhali s vědomím, že jste den nijak nepromarnili, vyplatí se vsadit na kvalitní a vyváženou snídani.

Ovesná kaše

Pro zdravé trávení

Ovesná kaše je tou ideální snídaní, a to hned z několika důvodů. Předně proto, že podporuje zdravé trávení. Vločky, které jsou tou hlavní ingrediencí celého pokrmu, lze označit za bohatý zdroj nerozpustné vlákniny. A právě jí lze přisoudit skvělou vlastnost, kterou kaši přináší.

Odborníci však apelují na jednu věc, a sice jezte kaši zatepla. Mnozí mají tendenci si kaši nechat vychladnout, bohužel tím přispívají naopak k podráždění žaludku, a ne k podpoře trávení.

Ochrana srdce a mozku

Věděli jste, že se v České republice nejvíce umírá na kardiovaskulární onemocnění? I když nový typ koronaviru touto statistikou trochu zamíchal, nic to nemění na tom, že nemoci srdce jsou závažným problémem, který stojí za pozornost. Abyste se jim vyhnuli, je dobré orgán ochránit.

Tím, že do svého jídelníčku zakomponujete právě ovesné kaše, podpoříte nejen ho, ale i mozek. Pokrm totiž obsahuje složky, jež dokážou snížit hladinu špatného cholesterolu v krvi, což tepny v těle chrání před infarktem a mrtvicí.

Zdravá snídaně

Pro správný krevní tlak i hladinu cukru v krvi

Náš seznam zdravotních benefitů ovesné kaše ukončíme tímto: pokrm reguluje krevní tlak a zlepšuje hladinu cukru v krvi. Opět mluvíme o nedocenitelné vlastnosti, která podpoří tělo ve správném a bezproblémovém fungování.

Samozřejmě i v tomto případě platí, že všeho moc škodí. Pokrm složený z ovesných vloček a mléka proto zařaďte do svého jídelníčku třikrát až čtyřikrát týdně.

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/6-duvodu-proc-snidat-ovesnou-kasi-53272

Ovesná kaše jako nejlepší start dne. Proč si ji ráno dopřát?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!