Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ananas / foto: shutterstock

Ananas znovu na pultech. Jak prospívá našemu zdraví?

Pulty supermarketů se začínají plnit exotickými druhy ovoce. Zaplňte proto své stoly třeba střapatými ananasy, které jsou nejen úžasně slaďoučké, ale také velkou měrou podpoří vaše zdraví. Jak konkrétně prospívají?

Kdo by to byl řekl, že ananas je přírodním spalovačem tuků. Obsahuje totiž ovocný cukr, který efektivně zahání únavu i pocit hladu. Váš jídelníček najednou bude o menších porcích čili přejídání se nebude rizikem. Vedle toho prospívá tělu ještě jinak. Vděčí za to především svému složení. Podle všeho obsahuje snad všechny známé vitamíny (až na pár výjimek), hromadu minerálních látek a stopových prvků. Je tak stálicí na vašem stole.

Ananas
Ananas – Zdroj: Shutterstock.com

Pro čisté ledviny a močové ústrojí

Ananas je nejen přírodním spalovačem tuků, ale také se pyšní silnými močopudnými účinky. Jinými slovy dokáže čistit nejen ledviny, ale i močové ústrojí jako takové. Lékaři exotické ovoce označují za skvělou prevenci zdravotním problémům souvisejícími právě se zmiňovanými orgány lidského těla.

Doporučuje se pít hlavně čerstvá ananasová šťáva, kterou klidně smíchejte s trochou vody, aby nebyla tolik sladká.

Zdravá šťáva
Zdravá šťáva – Zdroj: Shutterstock.com

Pro celkové posílení organismu

Co zejména v současné době oceníme, je celkové posílení organismu. Ananas funkci posilovače těla hravě zvládne. Lékaři je doporučován hlavně při rekonvalescenci po nemocích nebo operacích, ale opět se má konzumovat i jako prevence proti mnoha nepříjemným onemocněním.

Bylo zjištěno, že exotické ovoce dokáže povzbudit a napomoct k obnově tkání v těle. I proto se doporučuje konzumovat při zvýšené fyzické zátěži. Proto pokud máte náročné zaměstnání nebo více času trávíte v posilovnách, mějte po ruce ananas třeba k svačině.

Pro bezproblémové trávení

Máte problémy se střevy nebo jinou částí trávicího ústrojí? Pak opět vsaďte na střapaté exotické ovoce s krásně žlutou dužinou. Je to totiž skvělá pomoc, ať už vás trápí průjmy nebo chcete jen tomuto nepříjemnému problému předcházet.

 

Zdroj:

https://www.dama.cz/clanek/ananas---leci-cisti-zkrasluje-a-povzbuzuje-touhu

Ananas znovu na pultech. Jak prospívá našemu zdraví?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!