Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nepříjemná dieta / foto: shutterstock

Jaké problémy nás mohou postihnout při hubnutí?

Hubnutí je v současné době tématem číslo jedna. Lidé chtějí zhubnout své povánoční kilogramy, ovšem neuvědomují si, že během hubnutí může dojít k několika problémům, které mohou veškeré snahy velice rychle zhatit.

Hlad se dostavuje jako jeden z prvních problémů

Tím nejčastějším a často i nejrychleji dostavujícím se problémem je “obyčejný” hlad. Pocit prázdného žaludku většinou zaznamenávají ti, kteří přestoupili na drastickou dietu nebo ze svého jídelníčku vypouští některé pokrmy v domnění, že po takových porcích nebo tak velkém množství jídla přiberou. Anebo na to jezení zkrátka jenom zapomenou. Zmiňovaný pocit hladu ale může způsobit, že to s hubnutím velice rychle zabalíte. Nebudete mít energii, budete věčně unavení, budete postrádat sílu.

Potřeba doplnit cukry
Potřeba doplnit cukry – Zdroj: Shutterstock.com

Pokud je pro vás nastavený redukční jídelníček příliš velkým zásahem, protože jste ještě před pár dny byli zvyklí na zcela jiné, početnější stravování, přecházejte do nového režimu pomaleji.

Celková únava a bolesti hlavy mohou člověka vyřadit ze hry

Tedy alespoň na chvíli. Únavy a bolesti hlavy jsou velice časté. Jejich důvodem je úsilí o odbourávání tukové tkáně, přičemž se na povrch vyplavují metabolity způsobující právě zmiňované pocity, jež nás na nějakou dobu z běžného života dokážou opravdu vyřadit.

Veliká únava
Veliká únava – Zdroj: Shutterstock.com

Účinným lékem či pomocníkem, který nás z nepříjemné situace rychle vymaní, je dostatek tekutin a také vitaminů.

Nedostatek spánku hubnutí zrovna neprospívá

Někdy za to mohou bolesti, jindy tělo plné endorfinů – problémy se spaním se mohou dostavit i během hubnutí, a to často i vlivem tohoto kroku, ke kterému jsme se rozhodli. Jenže problémem je, že v hubnoucím módu potřebujete spánek dokonce více než jindy. Tělo při něm regeneruje, svaly odpočívají a rostou. Proto na pomoc povolejte bylinky a před spaním si uvařte čaj. V ideálním případě meduňkový – ten tělo uklidňuje a navozuje pocit vytouženého, kýženého spánku.

 

Zdroj:

https://www.rozumnehubnuti.cz/problemy-pri-hubnuti-a-jak-na-ne/

Jaké problémy nás mohou postihnout při hubnutí?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!