Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Celulitida / foto: shutterstock

Vyzrajte na celulitidu v každém věku

Celulitidu může ovlivnit styl života, nedostatek tekutin či nevhodná strava. Jak se jí ale zbavit, když už na svém těle pomerančovou kůži objevíte?

Celulitida je především strašák žen, a to v jakémkoli věku. Nezáleží na váze, ani na tom, zda jste malá nebo vysoká.

Co celulitidu způsobuje

Celulitida, někdy označovaná jako pomerančová kůže, se nejčastěji objevuje na stehnech, zadečku, vnitřní straně paží nebo na spodní části břicha. Poznáte ji tak, že se v kůži tvoří nepříjemné hrbolky, způsobené tukovými buňkami, jen zvětšují objem a narušují se pojivové tkáně v pokožce. Celulitida vzniká při nesprávně fungujícím lymfatickém systému, kdy v tukových buňkách zůstávají odpadní látky. Ty pak způsobují tento nepříjemný efekt.

Celulitida
Celulitida – Zdroj: Shutterstock.com

Za celulitidu může určitým způsobem genetika, ale i životní styl, nesprávná strava, hormonální změny nebo stres. Nepřichází najednou. Nečekejte proto, že byste se probudili a zjistili, že vám přes noc kůže povolila, zvrásnila se a udělaly se dolíčky a hrbolky. V první fázi ji odhalíte tak, že na inkriminovaném místě stisknete kůži i se svalstvem. Pokud se dolíčky objeví, můžete čekat postupné zhoršování, nebo proti ní začít bojovat.

Jak na prevenci i zničení již viditelné celulitidy

Celulitida je sice nepříjemná, ale nezpůsobuje vážné zdravotní komplikace. Jedná se spíše o kosmetický problém, který se dá ale postupně odstraňovat. Všechny naše tipy můžete využít i jako prevenci proti vytvoření celulitidy.

Masáž ve sprše – pořiďte si kartáč na kůži do sprchy, hrubou žínku na odstranění celulitidy a masáž pokožky, nebo peelingy určené k odstranění celulitidy. Stačí se při sprchování pravidelně na inkriminovaných místech masírovat tím, co vám dělá dobře – pro někoho je to právě masážní kartáč, jiný nedá dopustit na peeling. Po takovém sprchování budete mít pokožku krásně hladkou a pružnou, připravenou k následné hydrataci.

Šoky studenou a teplou vodou – i toto jsou kroky, které pomáhají odstranit pomerančovou kůži a zároveň podporují imunitu. Střídejte ve sprše teplou/horkou a studenou vodu. Začínejte vždy teplou a končete studenou.

Hydratační krémy – po sprchování kůži dopřejte hydrataci pomocí krémů, ideální jsou pak přímo tělové krémy a mléka proti celulitidě.

Krémy proti celulitidě
Krémy proti celulitidě – Zdroj: Shutterstock.com

Pravidelně se hýbejte – pohyb je skvělá prevence nejen pro celkové zdraví, ale pomáhá i na celulitidu. Na zpevněné kůži se dělá podstatně méně.

Správná strava – Abyste se vyhnuli celulitidě, doporučuje se konzumovat dostatečné množství vlákniny, jíst méně sacharidů a méně solit.

Pitný režim – správně, dostatečně a pravidelně pít je důležité nejen pro celkové zdraví, ale pomáhá to i na celulitidu. Hydratační krémy nestačí. Je potřeba tělo hydratovat jak zvenku, tak zevnitř.

Lymfatická drenáž – speciální masáž, která pomáhá z těla odstranit odpadní látky a zrychlit tak odtok těchto látek i z partií, kde se celulitida tvoří. Zlepšuje také krevní a lymfatický oběh a pomáhá i na štíhlejší lýtka a kotníky.

 

Zdroj:

https://www.nivea.cz/tipy-rady/pece-o-plet/jak-se-zbavit-celulitidy?gclid=Cj0KCQjwuuKXBhCRARIsAC-gM0givSYnK1koP6GVY1WTkLkxLws4jfQsWKel2S56XQdaX12ycDlv2GMaApRJEALw_wcB

 

Vyzrajte na celulitidu v každém věku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!