Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Online školení / foto: shutterstock

4 tipy, jak neprohloupit koupí on-line kurzu

S on-line kurzy se v posledních měsících doslova přetrhl pytel, a tak se nabízí otázka, jak koupit takový, který bude opravdu stát za to. Vzdělávání se sice přesunulo do on-line prostředí, ale tím vzniklo i riziko šlápnutí vedle.

Praktická část? Ano, tu potřebujete

Abyste se zmiňovanému scénáři vyvarovali a koupí on-line kurzu opravdu nešlápli stranou, sledujte obsah daného školení. Obsahuje i praktickou část, nebo se jedná jenom o teorii, která nemá konce a o které se dočtete všude jinde na internetu? Pouze workshopy s praktickou částí stojí za to, protože se v nich zpravidla nachází tuna vlastních zkušeností, díky kterým jste si kurz koupili.

Vzdělávání online
Vzdělávání online – Zdroj: Shutterstock.com

Praktické části jsou také skvělé na procvičení nově nabytých znalostí. Ať už se jedná o testy nebo jinou formu tréninků v daném kurzu, vždycky si nové vědomosti jenom umocníte.

Zázraky na počkání se nedějí

Na druhou stranu se straňte kurzům, které slibují zázraky na počkání nebo které tvrdí, že po zhlédnutí několika videí budete rázem naprosto jinde, než kde jste byli donedávna. Zázraky se na počkání nedějí a nikdo, opravdu nikdo je nemůže ani zaručit tím, že vás donutí na pár hodin sedět na židli.

Zkušební lekce zdarma jsou zajímavým bonusem

Nabízí se vám možnost vyzkoušet si něco z kurzu předem a zdarma? Skvělé, jděte do toho, tento kurz vypadá slibně. Lektoři nabízející kurzy zdarma si často věří natolik, že nabízí alespoň patnáctiminutové konzultace, případně odtajní jedno či dvě ze svých několika tajemství, jež si zakoupením on-line kurzu přejete odhalit.

Online kurzy
Online kurzy – Zdroj: Shutterstock.com

Zpětná vazba? Ano, i to je skvělý benefit

Jak neprohloupit koupí on-line kurzu? Pokud je nabízeno podání zpětné vazby, opět je to důvod ke koupi a zároveň předpoklad, že se bude jednat o přínosný kurz. Zpětná vazba by se však měla podávat především po absolvování kurzu, abyste nově nabyté znalosti mohli nejdříve vyzkoušet v praxi, a až poté by lektor zkontroloval, jestli jste vše správně pochopili.

 

Zdroj:

https://forbes.cz/sedm-veci-ktere-potrebujete-vedet-nez-si-zaplatite-online-kurz/

4 tipy, jak neprohloupit koupí on-line kurzu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!