Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Střešní krytina / foto: shutterstock

Trapézové plechy: Jaké jsou možnosti jejich využití a co přinášejí za výhody?

Při výběru střešní krytiny máte na výběr z mnoha variant. V určitých případech je nutné důkladně zvážit konkrétní parametry jednotlivých produktů.

Zejména jde o hmotnost, protože menší a starší stavby například nejsou vhodné pro montáž těžkých pálených či betonových střešních tašek. V tom případě mohou být zajímavou alternativou trapézové plechy.

Pokud jde o trapézové plechy, v současné době se najdou firmy, u nichž lze pořídit skutečně kvalitní produkty, které jsou o poznání odolnější nežli totožné materiály v minulosti. Hodí se především pro stavby s lehčí konstrukcí, protože trapézové plechy mají ve srovnání s drtivou většinou ostatních krytin minimální hmotnost. Ideální jsou tak především pro nejrůznější zahradní domky, kůlny a dílny. V posledních letech se ale moderní varianty trapézových plechů instalují také na střechy průmyslových objektů, dokonce s nimi lze osadit i fasády, což překvapivě nepůsobí nijak rušivým dojmem.

Trapézové plechy

Trapézová krytina vydrží opravdu hodně

Pro trapézové plechy hovoří rovněž fakt, že mají poměrně vysokou odolnost vůči poškození. Jejich základní struktura se dá obohatit různé povrchové úpravy, kupříkladu dochází k jejich pozinkování. Pak nepodléhají korozi, vliv na ně nemají ani povětrnostní podmínky, UV záření a další negativní klimatické jevy.

Prodejce trapézových plechů

Trapézová krytina je tedy dosti všestranná, u některých staveb může být rovněž přínosná z hlediska estetiky. Vždy je však nutné zvolit skutečně kvalitní produkty. V tuzemsku se v tomto směru můžete spolehnout třeba na produkty společnosti Evromat, která nyní nabízí modelovou řadu EVROtrapéz. Firma se prodejem střešních krytin a klempířských prvků zabývá již od 1992, tudíž má bohaté zkušenosti. Spolupracuje s mnoha významnými výrobci. Kromě zmíněných trapézových plechů, jež je možné vhodně sladit s fasádami objektů, nabízí také izolace, střešní krytiny a okna. Detailní výčet produktů a služeb najdete na webových stránkách www.evromat.cz.

K tomuto článku není otevřena diskuze