Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Yellowstonský národní park / foto: shutterstock

Cestování po USA: místa, která stojí za to navštívit

Kdo by nechtěl na vlastní oči spatřit schody, po kterých vyběhl slavný Rocky Balboa, nebo vyjet až k samotné Soše Svobody, která se vypíná před samotným New Yorkem. Jsou ale místa, která také stojí za vidění, a na která se zapomíná.

Ne, Spojené státy opravdu nejsou jenom o Central Parku, hollywoodském chodníku slávy nebo o zmiňované soše, která se na nás usmívá už z dálky. Ve Státech se nachází daleko více skvělých míst, která by měla být součástí itineráře každého z nás. Co konkrétně nám Američani nabízí?

Socha Svobody
Socha Svobody – Zdroj: Shutterstock.com

Yellowstonský národní park je tím nejstarším na světě

Psal se rok 1872 kdy se založil naprosto unikátní národní park, který posléze dostal název Yellowstonský. Je známý nejen proto, že je tím nejstarším na světě, ale i pro fascinující divočinu, kterou ukrývá. Při návštěvě narazíte na hromadu volně žijících zvířat, kam spadá medvěd grizzly, vlci nebo mohutní bizoni. Vedle těchto tvorů však budete stejně uneseni z množství nádherných gejzírů či vysoko položeným jezerem. A samozřejmě i supervulkánem, který je jedním z nejúchvatnějších přírodních výtvorů vůbec.

Vzhůru do vesmíru!

Jste milovníkem sci-fi a zajímá vás kosmonatuika? Pak vaše kroky budou mířit do Kennedyho vesmírného střediska, které je plné dech beroucích a zcela jedinečných exponátů. Dokonce se zde nachází i spálený trup raketoplánu Atlantis, který za dob svého fungování nacestoval bezmála 126 milionů mil během svých vesmírných misí. Těch bylo, jen tak mimochodem, něco málo přes třicet.

Sídlo NASA
Sídlo NASA – Zdroj: Shutterstock.com

Samozřejmě se zde nachází i novější exponáty, díky nimž nahlédnete nejen do života kosmonautů, ale i do vesmíru jako takového.

Alcatraz nahání husí kůži

O nevšední zážitky není ve Spojených státech nouze. Pokud už budete mít dost tradičních památek, vydejte se na Alcatraz – do vůbec prvního vojenského vězení v zemi. Po dlouhá desetiletí se jednalo o místo, odkud nebylo úniku, i proto ostatně budil hrůzu. Samozřejmě se našlo pár odvážlivců, kteří se pokusili o útěk, ale jestli se jim to opravdu povedlo, to je dodnes otázkou spekulací.

 

Zdroj:

https://www.travelmag.cz/zajimavosti-v-usa-zajimava-mista-a-pamatky-k-videni/

Cestování po USA: místa, která stojí za to navštívit

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!