Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cestování / foto: shutterstock

5 chyb, které děláme při nákupu letenek

Když kupujeme letenky sami a cestujeme tzv. „na vlastní triko“, může dojít ke komplikacím, kterých si při rezervaci a následném nákupu nemusíme být vůbec vědomi. Na co dát pozor?

Pozor na přesný čas

Dávejte pozor na přesný čas odletu. Letenky uvádí čas vždy v časovém pásmu země, odkud odlétáte. Snadno vás to může poplést. Někdy si také můžeme myslet, že let bude trvat delší nebo naopak kratší dobu, než jsme počítali, protože čas příletu může být ve zcela jiném časovém pásmu. Pozor bychom měli dávat i na změny v letním a zimním čase.

Mást nás může také anglický zápis času, řídící se zkratkami am a pm. Am znamená ráno. Pokud máte na letence 12:30 am, poletíte ve skutečnosti půl hodiny po půlnoci. Pokud 12:30 pm, pojedete v půl jedné po obědě.

Správný čas odletu
Správný čas odletu – Zdroj: Shutterstock.com

Co když je letiště zavřené?

Při objednávání letenek si dejte pozor, z jakého letiště letíte a v kolik hodin. Především kolem půlnoci se některá menší letiště zavírají. Může se stát, že na místo dorazíte s několikahodinovým předstihem a čekání budete trávit před letištěm, neboť bude zavřené.

Let s přestupy

Pokud letíte s přestupy a ve městě, kde přestup proběhne, je více letišť, dejte pozor, zda je přílet a další odlet stále ze stejného letiště. Jednotlivá letiště od sebe mohou být hodně daleko – i v jednom městě – a vy byste nemuseli druhý let stihnout. Počítat musíte v takovém případě nejen s nečekanou přepravou na jiné letiště, ale i s dalším odbavením.

Moderní letiště
Moderní letiště – Zdroj: Shutterstock.com

Čekání ve městě

Pokud letíte s přestupem a máte několik hodin do dalšího letu, možná si budete chtít čekání zkrátit prohlídkou města. Zjistěte si proto předem, jak daleko je vaše letiště od města a kolik času zabere cesta do centra a zpět. Takový New York má centrum města od letiště vzdálené i 30 km a nemuseli byste výlet vůbec stihnout, nemluvě o ceně za dopravu, kterou byste zaplatili.

Jména na letenkách

Pozor si dejte také na jména na letenkách. Nejenže se někdy podaří při rezervaci udělat překlep, který se složitě opravuje, protože je nutné řešit ho přímo s leteckou společností, ale také by vás nemuseli pustit do letadla. Pokud letíte na svatební cestu a budete mít při odletu již doklady na jiné jméno, myslete na to při rezervaci letenek. Opět musí jméno souhlasit na letenkách i v pase.

 

Zdroj:

https://travelbible.cz/pozor-pri-nakupu-letenky/

 

5 chyb, které děláme při nákupu letenek

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!