Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Romantické čtení / foto: shutterstock

Květen s romantickými knihami

Kdy jindy si přečíst romantickou knihu než v květnu. Byl pozdní večer – první máj – večerní máj – byl lásky čas... Ano, nehynoucí klasika, ale my se dnes podíváme na nějakou tu zamilovanou beletrii.

Kavárna v Kodani – Julie Caplin (Cosmopolis)

Pokud jste milovníci útulných kaváren, dobré kávy či čokolády, křupavého pečiva a mihotajících plamenů svíček, knihu musíte mít. Už jen ta úžasná obálka na vás dýchne báječnou atmosférou. Autorka skvěle popisuje život v Kodani, jejich pohodový styl, žádné honění se za prací, to pro ně není na prvním místě. Pěkně si sedněte, nalijte si výbornou kávičku a začtěte se do příběhu sympatické Kate. Jde o oddechové, vtipné, romantické čtení, vyloženě takové pohlazení po duši. Momentálně vyšla nová autorčina kniha s názvem Pekárna v Brooklynu.

Léto divokých květin – Kathryn Taylor (Moba)

Léto divokých květin je čtivý román, jehož velkým plusem je základ v silném životním příběhu. Je okořeněn romantikou, ovšem není nijak přeslazený. Autorka nám předkládá nejen životní příběh hlavní hrdinky Zoe, ale také její kamarádky z mládí Rose. V podstatě všechny postavy, ať už ženské či mužské, působí velmi sympaticky a velice lehce se do nich dovedete vžít. Nyní od autorky vyšla nová kniha Příběh srdce. Údolí naděje – Elizabeth Haran (Alpress)
Údolí naděje je opravdu velmi romantická kniha, dalo by se říct, že se téměř vyrovná červené knihovně. Autorka však do děje zakomponovala i dobrodružnou linku a trošku tak tu pohádkovou romantiku okořenila. Elizabethiny čtenářky také jistě nadchnou popisy exotické krajiny i zvířat, které v australské buši žijí. Pro chvíle oddechu ideální čtení.

Dopisy, které nikdo nečetl – Iona Grey (Fragment)

Román o vášnivé lásce, které nepřála doba, předkládá autorka čtenářkám ve dvou časových liniích. První, hlavní a poutavější dějová linka se odehrává ve čtyřicátých letech minulého století v období druhé světové války, zatímco druhá je zasazená do nedávné minulosti. Autorčin příběh je silný, dojemný, plný lásky, ale i spousty negativních věcí, které se v životě objevují. Postavy i vztahy jsou perfektně vykreslené. Vzájemné dopisy nám citelně připomínají dobu, ve které obě hlavní postavy žily. Velké doporučení pro milovnice silných životních osudů.

Měsíční svit nad Paříží – Jennifer Robson (Jota)

Pokud máte chuť se na chvíli ocitnout v romantické a uměleckou duší zasažené Paříži 20. let minulého století, určitě sáhněte po Měsíčním svitu nad Paříží od Jennifer Robson. Příběh vás vtáhne, pohltí a s chutí budete hltat další stránky. Prožijete proměnu naivní dívky v ženu, která si dokáže jít za svým cílem, i když k tomu potřebuje několikrát vyloženě řádně nakopnout.

Příslib naděje – Tamara McKinley

Příslib naděje je moc krásný příběh. Obsahuje určitou dávku romantiky, které je ovšem tak akorát a děj není vůbec přeslazený. Obálka ve vás může možná evokovat červenou knihovnu, ale ne. V knize se skrývá mnohem hlubší příběh. Autorčin vypravěčský styl je sugestivní, popisy krajiny úžasně barvité. Máte pocit, že stačí zavřít oči a ocitnete se rovněž v ráji barevných papoušků a šumícího moře.

Květen s romantickými knihami

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!