Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dinosauři / foto: shutterstock

Vyhyneme jako dinosauři? David Attenborough přináší působivý i děsivý dokument

David Attenborough představuje unikátní dokument s názvem Život na naší planetě. Jde o jedinečnou podívanou, která je celoživotním svědectvím muže, jenž v přírodě strávil daleko více času než kdokoliv jiný.

Pravděpodobně jste o zmiňovaném filmovém snímku již slyšeli. Lidé ho totiž doporučují napříč celým internetovým i filmovým světem. Je to totiž film, který by si měl pustit naprosto každý. Svědectví přibližující to, do jaké záhuby se ženeme, je působivým, ale na druhou stranu také velice děsivým dokumentem, který ve vás zanechá pocity, jež následně ovlivní celý váš život.

83 minut plných krásných záběrů a jedné velké prosby

Přírodovědec David Attenborough strávil většinu svého života uprostřed přírody. Měl to štěstí, že ji mohl pozorovat tak, jak ji zná jen hrstka lidí. Nyní je mu už přes devadesát a až nyní si uvědomil, že nepozoroval celý život krásy přírody, ale to, jak jí postupně ubývá. A to vlivem nás - lidí.

David Attenaborough

Nemusíte být velkými ekology. Nemusí být vaše domácnost plná bio produktů a nemusíte znát pojem “netoxická domácnost”, abyste se na filmový snímek podívali. Film zabere jen 83 minut a ukáže vám svět z trochu jiné perspektivy. Krásné záběry jsou však doplněny jednou velkou prosbou, a sice abychom se naučili žít v souladu s přírodou.

Krásy přírody

Zachraňme sebe

Film David Attenaborough: Život na naší planetě poukazuje na jednu věc, kterou si řada lidí neuvědomuje. A sice na to, že díky přírodě existujeme. A že soulad s přírodou je důležitý pro nás, nikoli pro přírodu (i když ta to jistě také ocení). Příroda se dokázala “vyhrabat” už z mnoha situací a dokázala by se dostat i z opětovaného vyhynutí všech druhů rostlin a zvířat. Ten, kdo by vyšel jako poražený, bychom byli my - lidé. Právě nám teče do bot a nový dokument světově známého přírodovědce umí otevřít oči.

Vyhyneme jako dinosauři? David Attenborough přináší působivý i děsivý dokument

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!