Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Májové čtení / foto: shutterstock

Užijte si měsíc lásky ve společnosti romantických knih

Květen je symbolem lásky a citových vzplanutí, proto vám dnes přináším několik tipů na romantické příběhy.

Za pět let – Rebecca Serle

Tušíte někdo, jak se bude odvíjet váš život za pět let? Právnička Dannie to po jednom šokujícím snu ví docela přesně. Je z toho nervózní, vůbec nemá pocit, že šlo o pouhý sen. Přesto se rozhodne celou situaci ignorovat, protože přece nebude věřit na nějaké sny či předpovědi. Vždyť se právě zasnoubila, takže hodí svoje pocity za hlavu. Ovšem, když se za necelých pět let setká ve svém reálném životě s mužem ze svého snu, začne se její život komplikovat.

Zamilovaný pár

Knihu vydal Ikar v roce 2021.

Ticho mezi námi – Abbie Greaves

Frank a Maggie spolu prožili krásných 40 let plných lásky, radostí i starostí. Momentálně však Frank přestal mluvit. Žijí s Maggie již půl roku beze slov. Maggie to nezvládne a pokusí se o sebevraždu. Frank jí během doby, kdy je v umělém spánku, vysvětluje, proč přestal mluvit. Jak jejich příběh dopadne?

Knihu vydalo nakladatelství Metafora v roce 2021.

Na vlásku – Lucy Score

Co se stane, když se střetnou v životě dvě silné osobnosti? V tomto příběhu nepřístupný, ctižádostivý šéf, který si nikoho nepřipustí k tělu a všichni kolem něj pouze opatrně našlapují, a kurážná žena plná optimismu, kterou jen tak nepoloží nějaký neúspěch. A to vše v redakci módního časopisu. Budou se nenávidět či naopak přitahovat?

Vedoucí

Vtipný a romantický příběh vydalo nakladatelství Baronet v roce 2021.

Milá Emmie – Lia Louis

V šestnácti letech Emmie vypustí balónek se svou adresou a tajemstvím, kterého by se ráda zbavila. Balónek najde Lucas a začnou si s Emmie dopisovat. Později se začnou i scházet a stanou se výbornými přáteli. Emmie však začne pociťovat i jiné city než pouze přátelské. Lucas však nic netuší a Emmie prozradí, že se bude ženit. Navíc Emmie požádá, aby mu šla za svědka. Pro Emmie je to rána a vůbec neví, jestli tohle dokáže dotáhnout do konce. Navíc se přidají problémy s matkou. Přesto však Lucasovi hodlá jeho přání splnit.

Kniha vyšla u nakladatelství Motto v roce 2020.

Jana Eyrová – Charlotte Brontë

Posledním tipem je nehynoucí klasika v podobě Jane Eyrové od autorky Charlotte Brontë.
Děj knihy se odehrává ve viktoriánském období v oblasti Yorkshiru a vypráví příběh chudého sirotka Jane, která se jako vychovatelka dostane na panství Thornfield, kde poznává tajemného pana Rochestera. Více u této knihy netřeba dodávat.

Nejnovější vydání knihy pochází z roku 2019 z dílny nakladatelství CooBoo.

Zdroj: 

https://www.knizniklub.cz/

Užijte si měsíc lásky ve společnosti romantických knih

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!