Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Red Hot Chili Peppers / foto: Christian Bertrand / Shutterstock.com

Red Hot Chili Peppers: Zajímavosti, které jste o slavné kapele nevěděli

Red Hot Chili Peppers jsou rozhodně jednou z nejznámějších rockových kapel vůbec. Původem z USA, konkrétně z Kalifornie, kde všichni členové vyrůstali a první členové spolu chodili do školy. Co jste o kapele pravděpodobně nevěděli?

Všichni známe jejich nejznámější hity jako Under the Bridge, Californication, My friends, Can't stop apod. Připravili jsme si pro vás však pár zajímavostí, které jste nevěděli (a tápat budou možná i ti nejvěrnější fanoušci).

Majitelé cen Grammy

Kapela v průběhu let získala 6 cen Grammy. Poslední cenu Grammy získali v roce 2007 za nejlepší rockové album (za Stadium Arcadium). Jejich první velké album Blood, Sugar, Sex, Magik z roku 1991 bylo nahráno ve studiu v Los Angeles s názvem Mansion. V Mansion údajně strašilo poté, co tam byla zavražděna žena. Dokonce i kapela Slipknot, která zde také nahrávala potvrzuje, že se tam během nahrávání jejich alba dělo mnoho podivných, nevysvětlitelných věcí.

Album Red Hot Chili Peppers
Album Red Hot Chili Peppers – Zdroj: Kraft74 / Shutterstock.com

Změna členů kapely

Za dobu působení kapely na hudební scéně došlo několikrát k výměně členů kapely. Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith a John Frusciante – to jsou současní členové skupiny.

Mezi bývalé členy Red Hot Chili Peppers patří Hillel Slovak (který zemřel v roce 1988 na předávkování heroinem), Jack Irons (který je také bývalým bubeníkem Pearl Jam), Cliff Martinez, Jack Sherman, DeWayne, McKnight, D.H. Peligro (bývalý bubeník Dead Kennedys), Arik Marshall, Jesse Tobias (který hrál na kytaru také pro Alanis Morissette a Morrisseyho) a Dave Navarro.

Koncert kapely Red Hot Chili Peppers
Koncert kapely Red Hot Chili Peppers – Zdroj: Sterling Munksgard / Shutterstock.com

Závislosti protkaly působení na hudební scéně

I tato hudební skupina musela čelit závislostem. Například Anthony Kiedis byl silně závislý na heroinu, kokainu a alkoholu. S drogami začal již ve 14 letech. Dokonce napsal píseň „Venice Queen" o drogové poradkyni Glorii Scottové, která mu pomohla překonat těžké časy.

Píseň byla napsána poté, co zemřela na rakovinu.

Tisíce dolarů za třetí album

V roce 1986 dostali Red Hot Chili Peppers 5 000 dolarů na natočení svého třetího alba a asi 2 000 z nich utratili za drogy. Anthony vydal dokonce i knihu „Scar Tissue”, kde popisuje svůj boj se závislostí na drogách a osud celé kapely.

Bohužel drogy se s kapelou táhly i další roky. Anthony s nimi skončil definitivně až v roce 2000. Snahu skoncovat se závislostí však měl již dříve, vždyť absolvoval dvanáctkrát odvykací sezení.

Sám tvrdí, že ho chuť na drogy už nikdy nepřejde, ale drží se se svou silnou vůlí a každodenními meditacemi.

 

Zdroj:

https://interestingfacts.co.za/music/red-hot-chili-peppers/

Red Hot Chili Peppers: Zajímavosti, které jste o slavné kapele nevěděli

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!