Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sex / foto: shutterstock

První sex s novým partnerem: Jak se vyhnout trapasu?

První sex s novým partnerem je v mnohém specifický. Člověk toho druhého moc dobře nezná, neví, co se mu líbí a nelíbí. Je to zkrátka něco nového. Co dělat a nedělat, by první sex neskončil trapasem?

Se svým novým partnerem či se svou novou partnerkou si můžete perfektně rozumět a milovat se, ovšem před svým prvním intimním sblížením budete jistě oba poněkud nervózní. A to i v případě, že po sobě opravdu toužíte. Mnoha lidem se před prvním sexem s novým partnerem honí hlavou, zda jsou pro svůj protějšek přitažliví. Nebo se třeba bojí případného trapasu.

Všeho s mírou a žádné přetvařování

Co si budeme nalhávat – většina prvních sexuálních zkušeností za moc nestojí. A tak i první sex s novým partnerem nemusí proběhnout podle očekávání zúčastněných. Svou roli hraje nervozita, nesprávné načasování a celá řada dalších faktorů. Proto není dobré, když se do sexu budete nutit za každou cenu. Pokud vám něco první sex zkazilo, snažte se zůstat v klidu a nad věcí, a celé situaci se třeba zasmějte. Uvolněte napětí, netlačte na pilu, nepřetvařujte se. Úžasný sex si spolu užijete jistě někdy příště.

Mluvte spolu

Co je základem každého vztahu? Komunikace! Proto spolu se svým partnerem či partnerkou mluvte – o sobě, o problémech, o sexu. Jeden druhého tak dobře poznáte a zároveň zjistíte, jestli vám to vůbec bude klapat v posteli. Navzájem si řekněte, co se vám líbí a co je vám naopak proti srsti. Pak bude hned první sex hezčí. Musíte k sobě však být naprosto upřímní!

Přiznejte nervozitu

Jenom málokomu se před prvním sexem vyhne nervozita. Přiznejte si, že jste nervózní, je to naprosto přirozené! Je pochopitelné, že v této situaci má člověk tak trochu strach, aby něco nepokazil. Klidně si o tom promluvte se svým (stejně nervózním) partnerem. Tak opadne napětí, vám se uleví a hned budete klidnější. A pak si teprve sex můžete opravdu užít.

Nezapomeňte na ochranu

Váš první sex s novým partnerem by měl být především bezpečný. Proto nezapomínejte na ochranu. Nikdy totiž nemůžete bezpečně znát partnerovu sexuální minulost, tak aby vás za nějaký čas nečekalo nepříjemné překvapení v podobě nechtěného těhotenství či pohlavní choroby.

Začněte pomalu

Při prvním sexu se budete se svým partnerem zejména sbližovat. Budete pomalu zjišťovat, co se vám navzájem líbí a nelíbí, co vám dělá dobře. Proto nikam nespěchejte. Rozhodně nemusíte hned vystřídat několik poloh nebo praktik. To by nemuselo dopadnout dobře. Nechte si něco i na příště!

Zapomeňte také na to, že první sex bude dokonalý. Tak tomu zpravidla nebývá. Teprve za nějaký čas se s partnerem „sehrajete“. Proto se věnujte jeden druhému, mluvte spolu a nikam nespěchejte!

První sex s novým partnerem: Jak se vyhnout trapasu?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!