Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rozvod a vyrovnání / foto: shutterstock

Proč se lidé nejčastěji rozvádějí? Na vině může být nevěra i finance

Už pár let se tvrdí, že se v Česku rozvádí každé druhé manželství. A statistiky zatím nemluví jinak. Zejména v době karanténní přibylo množství žádostí o rozvod na stole právníků.

Ne vždy je však ponorka důvodem ukončení vztahu. Zatímco v době karanténní bylo důvodem ukončení manželství to, že spolu dva nedokázali přežít několik dní v kuse, obvykle jsou důvody zcela jinde. Na vině bývá nejčastěji nevěra, také finanční situace rodiny nebo vzájemné intimní odcizení. Poruchy komunikace bývají však tím důvodem, který se uvádí oficiálně nejvíce. Do žádosti o rozvod zkrátka jen málokdo napíše, že to přestalo klapat v posteli či že si jeden z partnerů našel někoho jiného.

Nevěra

Nevěra pálí mosty

Provalená nevěra není ničím výjimečným, zejména v dnešní době. I když se stává jakýmsi hitem polyamorie čili soužití s vícero partnery najednou, ne každý to uznává, a ne každý dokáže skousnout, že jeho drahá polovička tráví čas i s někým jiným.

Většinou má nevěra fatální následky. Dochází k naprostému spálení všech mostů, jelikož se naruší důvěra, která se pak už jen stěží dostává zpátky.

Finance jsou stále častějším důvodem

Za zmínku stojí také finanční stránka. Ta se totiž stává podle průzkumů stále častějším důvodem rozpadu vztahů. Není to proto, že by lidé kladli peníze na první místo, ale je to spíše z toho důvodu, že se žena stává nezávislou a svobodnou, mnohdy vydělává více než muž čili alfa samec domácnosti.

Finanční věci jsou velmi choulostivou oblastí, kterou nechce řešit prakticky nikdo. A jelikož se v tomto směru vše neujasní, rozvod bývá tím jediným a smysluplným řešením.

Problémy ve vztahu

Když to neklape v posteli

Neboli intimní odcizení. I když je pravdou, že tento problém bývá mnohdy řešitelný, ne každý vidí východisko ze situace. Většinou prozření nedopadá dobře, spíše katastrofálně.


Zdroj:

https://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/clanek/proc-se-lide-nejcasteji-rozvadeji-352870

Proč se lidé nejčastěji rozvádějí? Na vině může být nevěra i finance

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!