Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bolestivý rozchod / foto: shutterstock

Co dělat, když do života vstoupí rozchod

Do každého zdravého vztahu se může dostat krize, která i sebevíc dlouhý společný život rozhází natolik, že se dva rozhodnou od sebe odejít. A zatímco někdo rozchod poměrně zvládá, jiný pomýšlí nad nejčernějšími scénáři.

Nabízí se otázka, co v takové chvíli dělat? Jaké kroky podstoupit, když rozchod vstoupí do života? Dlouho truchlit a vyhýbat se společnosti je velkou chybou. Ale co je tedy správně?

Žádné sledování ani zjišťování informací

Rozešel se s vámi? Je načase ho vypudit ze svého života. Kromě vyřazení jeho věcí z šuplíků a skříní ho také přestaňte sledovat. Lidé mají tendenci zjišťovat si informace o bývalých partnerech. Uspokojuje je pocit, že stále nikoho nemají. Ale co se s člověkem stane, když zjistí opak? Bývá to nemilé překvapení, které umí pořádně zacloumat s lidskou psychikou.

V souvislosti s tím si přestaňte zjišťovat informace o bývalém partnerovi nebo partnerce od známých či přátel. Netrapte se tím a snažte se spíše zničit tuto pomyslnou závislost.

Zjišťování informací

Sportujte a dobře se stravujte

Člověk si bohužel ani neuvědomuje, jak velký a pozitivní vliv na jeho psychiku má pohyb a zdravé stravování. Myslíme si, že správnou životosprávou prospíváme jen a pouze zdravotní stránce, ale pravda je někde zcela jinde. Po rozchodu nám sportování dokáže srovnat rozhozený duševní stav a strava plná bílkovin a vitaminů zlepšit náladu.

Co má naopak negativní efekt je alkohol. Místo něj si dopřejte plátek kvalitní vysokoprocentní čokolády, o které se od pradávna ví, že zlepšuje náladu.

Lahodná čokoláda

Hýčkejte se

Rozchod lze brát i pozitivně - už nebudete muset utrácet za nikoho jiného než za sebe! Proto se konečně začněte hýčkat. Změňte účet, pořiďte si nové kousky do vašeho šatníku, udělejte si radost i jinak. Hýčkání se ve vás vyvolá velkou míru endorfinů, což jsou hormony stojící za dobrou náladou.

 

Zdroj:

https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/rozchod-co-delat-a-co-nedelat.A121005_111749_vztahy-sex_job

Co dělat, když do života vstoupí rozchod

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!