Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Domina / foto: shutterstock

Kde je pomyslná hranice mezi normou a zvrhlostí?

Co je pro jednoho v sexu a v milování běžné, může se zdát druhému už jako perverzní. Co jednoho vzrušuje, může jiný vnímat jako něco pohoršujícího. Co už je úchylka a co je ještě normální?

Co se jednomu líbí, může druhé pohoršovat

V sexu je těžké škatulkovat praktiky do běžných nebo perverzních tabulek. Záleží totiž, jak se kdo na danou praktiku dívá.

Samozřejmě, pokud se budeme dívat na hrátky jako je scat, tvrdé sado maso a podobné praktiky, tam je to asi dané, že je do běžného sexuálního dění nezařadíme. To jistě cítí i sami provozovatelé tohoto druhu sexu. Není to však nikterak vzdálená minulost, kdy byl anální sex považován za něco zvráceného. A dnes? Poměrně běžná sexuální praktika, kterou si alespoň tu a tam zpestřuje svůj sexuální život velké množství párů.

Netradiční postelové hrátky
Netradiční postelové hrátky – Zdroj: Shutterstock.com

Toužím po něčem, co lze vidět jen v pornofilmech. Je to už úchylné?

Odpověď je zcela prostá, není. Každý v sobě máme takzvanou třináctou komnatu. Po něčem v sexu toužíme, sníme o tom, jaké by to bylo. Někteří to realizují a objeví v tom grál svého sexuálního uspokojení. Jiní zkusí a zjistí, že to zas až takové vzrůšo není a řeknou si, že jednou stačilo. No a někteří se tomu oddávají jen ve svých snech.

Ať už jsou vaše sexuální představy, sny i touhy o čemkoliv, pokud to je v rámci zákona a partner je k tomu svolný, proč ne. Především myslete na to, že sex je pro potěšení obou zúčastněných. Nikdy nikoho k ničemu nenuťte a ani se nutit nedejte. Musí to být čistě svobodná vůle zkusit něco, co třeba není úplně běžné.

Popusťte uzdu fantazii
Popusťte uzdu fantazii – Zdroj: Shutterstock.com

S partnerem nebo partnerkou o svých choutkách mluvte

Nebojte se říct, po čem v posteli toužíte. Možná budete odmítnuti a nedočkáte se, ale co vy víte. Třeba má vaše polovička podobné sny jako vy. Každopádně si sex užívejte. Ať už vanilkový, nebo drsnější, ať už milujete mazlení, nebo jste vyznavači BDSM praktik, oddávejte se tomu a užívejte, je to naprosto normální.

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/clanek/sexuolozka-hanka-fifkova-co-je-a-co-neni-v-sexu-normalni-40025864

Kde je pomyslná hranice mezi normou a zvrhlostí?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!