Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rychlé rande / foto: shutterstock

Rychlé rande jako moderní forma seznamování. Máte s ní zkušenost?

Virtuální život na sociálních sítích i práce z domu. To jsou některé z faktorů ovlivňujících seznamování lidí v dnešní době. Jaké existují možnosti pro ty, kteří nechtějí mít profil na online seznamce?

Mnoho lidí má v současné době osobní profil na některé ze sociálních sítí. V minulosti zažil boom Facebook, teď jsou více v kurzu Instagram a Snapchat. I tak se najde řada lidí, kteří zásadně odmítají sdílet na internetu informace o své osobě. Vytvoření profilu na online seznamovacím portálu pro ně není vhodnou volbou při hledání životního partnera.

Na druhou stranu, i vlastníci profilu na internetu můžou preferovat osobní setkání před chatováním s neznámými lidmi. Někdy vám krátké osobní setkání napoví o sympatiích více než několikaměsíční dopisování.

Rychlé randění
Rychlé randění – Zdroj: Shutterstock.com

Co vyzkoušet rychlé randění?

A to je jedna z hlavních myšlenek rychlého randění, známého pod názvem speed dating. Jedná se o zpravidla večerní akci, na které se sejdou účastníci hledající lásku. Během akce si může každý muž promluvit s každou ženou po dobu 5 - 10 minut. Během tohoto intervalu hledají účastníci společná témata konverzace, zjišťují společné zájmy, zodpovídají si navzájem otázky a píší si poznámky.

Po seznamovacím večeru má každý účastník možnost určit, zda by měl zájem se s nějakým protějškem ještě jednou setkat a lépe poznat. Pokud se najde dvojice, která shodně projeví zájem o další společné setkání, pořadatelé akce jim vzájemně poskytnout kontaktní údaje. Pak už je jen na dotyčných osobách, zda plánovanou schůzku uskuteční, či nikoli.

Rande na zkoušku
Rande na zkoušku – Zdroj: Shutterstock.com

Možná se vidíte poprvé a naposledy, možná najdete životního partnera

Ze zkušeností účastníků seznamovacích večerů vyplývá, že se někteří opravdu se životním partnerem seznámili díky této akci. Ti šťastnější dokonce již uzavřeli manželství i založili rodinu. Někomu tento večer přinesl do života přátelský vztah. Ale samozřejmě se najdou i tací, kterým tato varianta seznamování nevyhovuje. Ba co víc, třeba to považují za nejhorší zkušenost s randěním.

Seznamovací akce se v začátcích konaly především v Praze a Brně. Dnes se začínají objevovat nabídky rychlého seznamování i v dalších větších městech, například v Ostravě, ve Zlíně nebo v Olomouci. Hledáte-li spřízněnou duši do života, zkuste tomuto experimentu věnovat jeden večer. Třeba se na vás usměje štěstí a životního partnera poznáte právě tam.

 

Zdroje:

https://www.seznamovacivecer.cz/

https://www.randemotyl.cz/cs/rychle-rande/

https://www.speeddating.cz/

Rychlé rande jako moderní forma seznamování. Máte s ní zkušenost?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1