Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
zlato a stříbro / foto: shutterstock

Do drahých kovů může investovat každý

Do čeho uschovat peníze? Tahle otázka trápí snad každého. Úroky na spořicích účtech jsou směšné, v termínovaných vkladech máte peníze vázané na dlouhou dobu a do nemovitosti investovat nemůžete, pokud nemáte větší obnos peněz.

Zbývá vůbec ještě nějaká možnost pro běžného člověka?

Jistě, jsou jí drahé kovy. Většina lidí vůbec neví, jak snadné je uložit do nich peníze. Likvidita je přitom vysoká, riziko minimální a výnos slušný v porovnání s jinými investičními nástroji.

Jaké jsou výhody investice do drahých kovů?

Hlavní výhoda spočívá v tom, že máte prakticky jistý výdělek. Možná ne až tak vysoký jako například u akcií, ale rozhodně o své peníze nepřijdete. Hodnota stříbra a zejména zlata totiž stále roste. Když se podíváte na graf, můžete si všimnout drobných propadů, ale zaměříte-li se na dlouhodobý vývoj, uvidíte stabilní růst.

Jak vložit peníze do zlata nebo stříbra?

Je to úplně snadné. Kdokoliv má možnost zakoupit si zlaté slitkystříbrné mince a jiné investiční drahé kovy. Dokonce není ani potřeba nikam chodit, vše zařídíte přes internet. Obchodováním s drahými kovy se zabývá například společnost AuPortal, která má svůj web s e-shopem. Online si tedy vyberete, do čeho si přejete vložit peníze, objednáte a předmět vám přijde domů. Zlaté mince a slitky tedy máte fyzicky doma, což je také určitá výhoda. Menší slitky do hmotnosti 100 g vám samozřejmě přijdou s certifikátem, na větších jsou logo, sériové číslo, ryzost a hmotnost přímo vyraženy.

Jak směnit kovy opět za peníze?

Úplně stejně jednoduše. AuPortal stříbrné slitky, zlaté mince a další kovy rovněž vykupuje. Opět není potřeba nikam jezdit, dají se poslat poštou. Velkou výhodou ovšem je, že s drahými kovy se obchoduje po celém světě. Prodáte je tedy kdekoliv, v zahraničí možná někdy i výhodněji – záleží na kurzu koruny.

A ještě jeden tip. Investiční slitky a mince jsou moc hezkým dárkem k výročí, významnému životnímu úspěchu, jubileu apod.

K tomuto článku není otevřena diskuze