Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kouzelník / foto: Jirkont

Hypnóza je všestranný léčitel

Ve filmech či na kouzelnických představeních je hypnóza obvykle prezentována jako druh magie, která dokáže zbavit určitého jedince jeho vlastní vůle a přinutí jej plnit příkazy hypnotizéra.

Někteří lidé ji dokonce považují za pouhý naaranžovaný kouzelnický trik. Ve skutečnosti však toho hypnóza umí mnohem víc a v rukou zkušeného hypnoterapeuta dokáže léčit mnohá onemocnění.

Co je to vlastně hypnóza?

Jde o změněný stav vědomí, hlubokou relaxaci spojenou s vysokou vnímavostí, při které je hypnotizovaný naladěn na příjem hypnotizérových sugescí. Pomocí těchto sugescí je možné zmírnit či odstranit nejrůznější psychosomatické potíže, od špatného spánku až po nejrůznější fobie. Tento způsob léčby se nazývá hypnoterapie. Přestože hypnóza nejsou žádné čáry, stále zůstává jedním z nejvíce fascinujících jevů lidské mysli.

Odstranění zlozvyků

Hypnoterapie je velice účinná při odstraňování zlozvyků, jako jsou kouření, alkoholismus, prokrastinace a další druhy závislostí. Léčba většinou spočívá ve vytvoření negativní zpětné vazby, při které bude mít pacient nepříjemné pocity, kdykoli se pokusí oddat se svému zlozvyku. Například v případě kouření, bude mít pocit sucha v ústech, kdykoli si bude chtít dát cigaretu. Tyto pocity jej následně od zlozvyku odradí.

Hypnóza pomáhá hubnutí

Hypnoterapie bohužel nedokáže zrychlit spalování tuku ve vašem těle. Dokáže však odstranit mentální bloky a zlozvyky, které vašemu hubnutí účinně brání, jako je například nekontrolovatelná chuť na sladké, přejídání se, nebo strach ze cvičení.

Zbavte se fobií jednou pro vždy

Fobie neboli iracionální strachy dokážou některým lidem pěkně zkomplikovat život. Pokud se svěříte do rukou zkušeného hypnoterapeuta, mohou být tyto potíže brzy minulostí, stejně tak jako deprese, úzkosti, špatný spánek, a mnoho dalších obtíží, které vám dnes komplikují život.

 

 

Hypnóza je všestranný léčitel

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!