Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Koberec pro děti / foto: Olena Yakobchuk / Shutterstock.com

5 tipů pro pořízení stylového dětského koberce

Díváte se do dětského pokoje na podlahu a zdá se vám poněkud strohá? Možná je to tím, že linoleum nebo vinylová podlaha zrovna útulně nevypadají. Ano, zaslouží si vhodné doplnění, které nemusí stát žádné horentní sumy.

Stačí koupit elegantní kusový koberec a máte vyhráno. Jak ale vybrat ten správný? To vám prozradíme v následujících řádcích. Alternativ je opravdu hodně.

Dbejte na správný materiál

Přírodní nebo umělý? Přesně tuto otázku si položí každý, kdo vybírá nejen dětské koberce. Výbornou volbou z těch přírodních jsou hlavně vlněné. Vlna je velmi příjemná na dotek a vyznačuje se skvělými izolačními vlastnostmi. Děti jen tak neprochladnou. Z umělých vláken se často pořizují variace, jejichž základ tvoř polyamidová vlákna. Takové koberce jsou velmi odolné a nedochází u nich k usazování prachu a jiných nečistot.  

Pozor na dostatečnou kvalitu

Počítat je třeba s tím, že koberec v dětském pokoji bude neustále využíván. Děti po něm ale nebudou jen chodit, ale také jezdit, skákat a mnohdy si na něm dají i něco dobrého na zub. I proto se vyplatí do koberce investovat.

Kratší vlas je lepší

V dětském pokoji s malými dětmi stoprocentně. Tyto koberce nemusí být na první pohled extra atraktivní, ale jejich údržba bývá mnohem jednodušší. U koberců s delším vlasem se nečistoty dostávají až dovnitř a dostat je potom z povrchu nebývá vůbec jednoduché.

Moderní dětské koberce s motivy

Děti si zaslouží koberec, který se jim bude líbit. Velmi oblíbené jsou varianty se zvířaty, auty a jinými motivy. Zapomenout nelze ani na koberec se silnicí nebo přímo s hřištěm.  
 
A co bezpečnost?

Určitě se podívejte na to, jestli je koberec zespodu pogumovaný. Podkluzovat by určitě neměl. Podklad pod koberci bývá bohužel mnohdy velmi kluzký. Vždyť vinylové nebo dřevěné podlahy jsou zcela hladké. Moderní dětské koberce ale takovou to úpravou většinou disponují. Pokud ne, pořiďte protiskluzovou podložku.

5 tipů pro pořízení stylového dětského koberce

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!