Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pár rekonstruuje / foto: Stokkete / Shutterstock.com

Jak levně po domácku zrenovovat nábytek

Už se vám nelíbí kuchyňská linka? Ta komoda v obývacím pokoji se do nového interiéru nehodí? Nevyhazujte okoukaný, nebo poškozený nábytek, zrenovujte ho.

Než něco vyhodíte, zkuste tomu dát nový kabát

Kuchyňská linka je už místy odřená? Loupe se vrchní vrstva na dvířkách? Je okoukaná? Tak jí vdechněte nový život. Chce to trpělivost, čas, nějakou tu plechovku barvy a štětec nebo samolepicí tapetu a můžete se do toho pustit.

Rozhodněte se, zda starý nábytek vyladíte samolepicí tapetou, nebo jestli použijete barvy a natřete ten nevzhledný kus z vašeho interiéru. Obě varianty mají něco do sebe. Každý dá přednost něčemu jinému.

Samolepicí tapety zaručí méně nepořádku, barvy dají větší prostor vaší případné tvořivosti. Dají se kombinovat barvy, nebo dál potom zdobit třeba ubrouskovou technikou, která si získala velkou oblibu díky své jednoduchosti.

Rekonstrukce bytu
Rekonstrukce bytu – Zdroj: Shutterstock.com

Zvolte si techniku a připravte si vše potřebné

Vyberte si způsob, kterým budete ten daný kousek nábytku renovovat. Pokud se rozhodnete pro tapetu, povrch je nutné dobře odmastit. Připravte si nůžky a odlamovací nožík. Pak si vyhrajte a dílo se nemůže nepodařit.

Pokud dáte přednost natírání starého kousku nábytku, zbavte jej mastnosty a na nátěr použijte měkký štětec nebo váleček. Na finální vrstvu se doporučuje vrstva laku, a to především pokud jste si například dvířka kuchyňské linky ozdobili ubrouskovou technikou.

Malování stěn
Malování stěn – Zdroj: Shutterstock.com

Potěší ušetřené peníze, ale především vaše práce a kreativita

Věřte, že ať už se dílo podaří na výbornou, nebo bude mít nějaké chybičky, jistě bude vaší chloubou. Každá návštěva pak budete moct obdivovat vaši šikovnost. O tom, jak jste se u toho vztekali, a že to nešlo úplně přesně podle plánu, si nechte pro sebe. Je to hotové a je to krásné, je to vaše práce.

 

Zdroj:

https://www.chytre-bydleni.cz/rekonstrukce/renovace-stareho-nabytku-natrete-a-patinujte-bude-jako-novy

 

 

Jak levně podomácku zrenovovat nábytek

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!