Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Trendy účes / foto: shutterstock

I vlasy mají své trendy. Jak se letos ostříhat, abychom byli in a šik?

Být stylová a šik. To si přeje nejedna žena. Kromě nakupování šmrncovních kousků do šatníku se však vyplatí vsadit na takové střihy vlasů, které odpovídají posledním trendům. Jaké účesy budou dominovat letošnímu roku?

Nespoutané vlny jako závan starých dobrých časů

Podle řady vlasových stylistů bychom svou pozornost měli soustředit na dvacátá až šedesátá léta minulého století. V té době byla v Hollywoodu takzvaná zlatá éra, během které byly víc než populární nespoutané vlny. Tento závan starých dobrých časů, kdy byl Hollywood na vrcholku své největší slávy, se letos dostávají znovu do módy. Dámy se tak mohou inspirovat například jedinečnou Marilyn Monroe, která přesně tímto účesem proslula.

Nespoutané vlny
Nespoutané vlny – Zdroj: Shutterstock.com

Ikonické devadesátkové střihy jsou zpět

Pokud vám éra zlatého Hollywoodu unikla nebo ji hodnotíte jako nevhodnou pro vaše vlasy, zamiřte do českých devadesátek, kdy na hlavách dominovalo načechrané vrstvení. Kombinace jemných vln a vrstveného rámového střihu je opět něco, co je letos populární. Upusťte proto od žehliček na vlasy, spíše sáhněte po fénu a kulatém kartáči, případně natáček velkých rozměrů, které tento načechraný účes vytvoří během chvilky.

Načechrané vlasy
Načechrané vlasy – Zdroj: Shutterstock.com

Nedbale uspořádaná ofina

V módě i ve světě účesů se velmi často díváme do Francie. Právě francouzské ženy jsou známé tím, že svou krásou až tají dech. Zdrojem obdivů ale bývá nebývale vysoké sebevědomí, díky němuž se ženy stávají maximálně přitažlivé. Do vínku přidává i takzvaná francouzská ofina, která je nedbale uspořádaná. Splývá se zbytkem účesu díky tomu, že má zaoblené okraje čili působí naprosto přirozeně. Efektivně bývá rozdělena uprostřed čela, čímž vzniká takzvaná záclonový střih.

Nápaditá ofina
Nápaditá ofina – Zdroj: Shutterstock.com

Na mikádo se nezapomíná

Stejně jako vloni, i letos se nezapomíná na mikádo, které sluší ženám jakéhokoli věku. Co se týče konkrétní podoby tohoto účesu, vždycky berte v potaz tvar svého obličeje. Ten je tím největším pomocníkem.

Rozpustilé mikádo
Rozpustilé mikádo – Zdroj: Shutterstock.com

 

Zdroj:

https://www.fashionmagazin.cz/trendy-ucesy-zima-2022/

I vlasy mají své trendy. Jak se letos ostříhat, abychom byli in a šik?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!