Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pracovní oděvy Ardon / foto: www.ardon.cz

Zateplené pracovní oděvy: buďte v teple i přes zimu

Dostatečně teplé oblečení je základ pohodlného pobytu v chladném a nepřívětivém počasí i během zimního období. Jak teplé oblečení správně vybrat?

A na co si dát při nákupu zimních pracovních oděvů pozor, aby vaše investice nebyla zbytečná?

Vydržet několik hodin v chladu, vlhku a větru – to je pro mnohé z nás ne příliš radostná představa. Pokud se však v rámci svého zaměstnání denně pohybujete ve venkovním prostředí nebo v nevytápěných prostorech, je pro vás otázka, jak se teple obléci, každodenní realitou.

Na trhu s pracovními oděvy dnes existuje řada praktického oblečení a doplňků z kvalitních materiálů, které vás dokážou zahřát i v těch nejméně přívětivých podmínkách. A dokonce to ani zdaleka nemusí znamenat obléci se do neslušivého a mohutného oblečení, jako tomu bylo často dříve.

V suchu vám bude „hej“

Prvním a dá se říci, že i jedním z nejdůležitějších parametrů oblečení, které zaručeně ovlivní to, jak se v nepříznivém počasí budete cítit, je jeho nepromokavost. U většiny oblečení naleznete na štítku informaci o tzv. vodním sloupci. Ten vyjadřuje, jakému množství mm vody je dané oblečení schopné odolat, než začne postupně promokat.

Logicky odtušíte, že čím vyšší je uvedená hodnota vodního sloupce, tím vyšší nepromokavostí materiál disponuje. Hodnoty se dnes u nepromokavých materiálů obyčejně pohybují v rozmezí od 3 000 až do 15 000 mm vodního sloupce.

Dejte své pokožce možnost dýchat

S nepromokavostí je velmi úzce spjata i prodyšnost. Pokud je materiál, ze kterého jsou kalhoty, bunda či jiný oděv vyroben, dostatečně prodyšný, nebudete se v oblečení nepříjemně potit ani při větším fyzickém výkonu. Je-li oblečení vyrobeno z méně kvalitních materiálů, pak všeobecně platí pravidlo: čím větší nepromokavost, tím horší prodyšnost.

Jak tedy vybrat materiál, který nabídne vhodnou míru obou parametrů? Skvělým řešením jsou kvalitní membrány, které poskytují dostatečnou nepromokavost a zároveň zajistí prodyšnost okolo 5 000 g/m2/24 hodin.

Praktické materiály a doplňky pro práci v chladu

Nepromokavost a prodyšnost však nejsou jedinými vlastnostmi, které vám zajistí pohodový pobyt venku. Důležitým parametrem je totiž také tloušťka a materiál tepelné izolace a dostatečná odolnost vůči větru.

Komfort při pobytu v chladu vám zajistí také další vychytávky v podobě ochrany proti oděru, voděodolných a krytých zipů, kapes na zip, polstrování, ale také reflexní prvky, které se postarají o vaši bezpečnost. Inspirovat se můžete v nabídce celé řady internetových i kamenných obchodů, kvalitní pracovní oblečení nabízí například společnost ARDON.

Oděvy, které vás připraví do zimy

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv materiál a doplňky, nezapomeňte, že výběr zimních pracovních oděvů není radno podceňovat. Jejich kvalita ovlivní vaše pohodlí při dlouhodobém pobytu v chladném a vlhkém prostředí a může mít zásadní vliv i na dlouhodobý stav vašeho zdraví.

K tomuto článku není otevřena diskuze