Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
LED WIFI Controller / foto: www.ledsviti.cz

WIFI LED Controller - jak na levnější variantu plně funkčních SMART LED pásků

SMART osvětlení, tedy propojení světel přes centrální ovladač, můstek, napojený na internet přes WIFI router vaší domácnosti a umožnující tak ovládat světla přes aplikaci na mobilním telefonu.

SMART osvětlení, tedy propojení světel přes centrální ovladač, můstek, napojený na internet přes WIFI router vaší domácnosti a umožnující tak ovládat světla přes aplikaci na mobilním telefonu (iOS, Android) odkudkoliv a separátně pro každou místnost domova, je nejmodernější systém řízení osvětlení. V tomto článku vám nabídneme levnou, nicméně plně funkční variantu, jak na to s LED pásky, aby byly plně SMART.

WIFI LED Controller

Co budete potřebovat?

Na prvním místě to bude samotný WIFI Controller, který bude tvořit „srdce“ vašeho budoucího SMART Light systému. Dále budete potřebovat RGB LED pásek do interiéru, nebo do exteriéru, potřebné délky pro vaši místnost, či větší počet místností, aby jste mohli využít všechny možné barevné varianty, u RGB světel řádově miliony různých barev Červená (RED), zelená (GREEN) a modrá (BLUE) jsou základní barvy, z jejichž kombinací se dá namíchat jakákoliv jiná barva. Nakonec si vyberte vhodný napájecí zdroj 12V, s výkonem

dle zvolené délky pásku, tedy v tomto případě 14,4W x počet metrů x1,2(pro rezervu) = minimální výkon zdroje, který budete potřebovat.

Nakonec si také nainstalujte aplikaci Magic Home do svého smart mobilu.

Aplikace Magic Home

Vybalení a montáž

Nejdříve si rozmyslete, kam chcete LED RGB pásky umístit, a co s nimi chcete zvýraznit, osvětlit. Také si předem změřte odpovídající délku pro vaše konkrétní plány využití. Podívejme se na technické parametry vybraného LED RGB pásku (do interiéru):

Pro účely tohoto článku jsme zhotovili malou testovací sestavu. Následuje tedy krátká fotodokumentace až k výsledku montáže – i s videoukázkou:

https://www.ledsviti.cz/user/documents/smart_osvetleni_led.mp4

 

Shrnutí, hodnocení

Za málo peněz oproti drahým značkovým výrobcům Smart osvětlení získáte kvalitní kompletní sadu, které vás jistě nezklame a dlouho vydrží. Uvidíte, že první instalace nebude vaší poslední, najdete jistě mnoho možností pro uplatnění této nejmodernější světelné technologie i v dalších prostorách vašeho domova. V neposlední řadě můžete i využít i možnosti barevných změn osvětlení dle hudby v místnosti či časovým spínačem v mobilní aplikaci řídit usínání a probouzení postupnou změnou intenzity a barvy světla! Naše hodnocení vypadá nakonec tedy takto:

- DESIGN: 8,5/10

- ZPRACOVÁNÍ: 8,5/10

- VĚRNOST PODÁNÍ BAREV: 9,0/10

- MOŽNOSTI VYUŽITÍ, OVLÁDÁNÍ: 9,5/10

- CENA: 9,0/10

- CELKEM: 8,9/10

Text + foto: LEDsviti.cz

 

K tomuto článku není otevřena diskuze