Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Šicí stroj v praxi / foto: shutterstock

Stroje Brother na perfektní domácí šití

Každý, kdo je manuálně zručný a umí šít, má velkou výhodu. Stačí totiž trocha vhodné látky a dokáže přetvořit své nápady v realitu.

Díky šití si můžete vytvořit zajímavé bytové doplňky i originální kousky oblečení. A když vám to skutečně půjde, můžete své povedené výtvory prodávat dál a získat tak i drobný přivýdělek. Co k tomu ale rozhodně budete potřebovat, je kvalitní šicí stroj.

Připravte si perfektní šablony a podklady

Mít správný střih z pohledu tvaru i velikosti je naprostým základem. Příprava vhodné šablony a dalších podkladů neodmyslitelně patří k poctivé práci při šití. Hodit se může řezací plotr, s jehož pomocí naskenujete veškeré předlohy a připravíte si obrys pro následné řezání. Výsledek je na centimetry přesný a znamená výrazné ušetření práce pro dosažení výborného výsledku.

Kvalitní šicí stroj

Domácí šicí stroje pro pohodlnou tvorbu

Jakmile máte předlohu, je na čase pustit se do realizace. Domácí šicí stroje jsou založeny na spolehlivé kvalitě a s trochou šikovnosti s jejich pomocí vykouzlíte hotová umělecká díla. Pro splnění náročných požadavků na zachování kvality vybírejte ověřenou značku šicích strojů. V nabídce najdete modely pro začátečníky i stroje, které uspokojí zkušené švadlenky a pomohou jim s přípravou nejrůznějších projektů.

Profesionální úprava švů

Pleteniny nebo strečové materiály mají tu nevýhodu, že jejich švy potřebují často další úpravu, aby výsledek dobře vypadal a ještě lépe sloužil. K tomuto účelu slouží overlock. Díky použití této chytré mašinky je možné švy po zhotovení proměnit doslova v neviditelné, a to pouze jednoduchým finálním otočením dovnitř. Další variantou je takzvaný coverlock, který používá dva rovné stehy a smyčky typicky využitelné například u rukávů či nohavic. Automatické napětí a další moderní vychytávky dokážou usnadnit šití i komplikovanějších kousků oblečení.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze