Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rolls-Royce / foto: Hadrian / Shutterstock.com

1 Rolls-Royce = 60 lidí a 400 hodin práce, aneb zajímavosti z dílny luxusní automobilky

Rolls-Royce je synonymem pro drahá vozidla, která si mohou dovolit jen movitější zájemci. Co prozradily statistiky a oficiální zdroje z výroby těchto strojů? Budete žasnout.

Šampaňské má ideální teplotu

Špičkoví sommeliéři doporučují, aby byla teplota podávaného šampaňského na úrovni šesti stupňů Celsia, zatímco klasické lahve se doporučuje vychladit na 11 stupňů Celsia. Luxusní výrobce automobilů to samozřejmě ví. Nabízí proto dva režimy chlazení v zabudované auto chladničce: na 6 a 11 °C.

Rolls-Royce
Rolls-Roycedroj: Zdroj – betto rodrigues / Shutterstock.com

45 kilo barvy a sedmidenní lakování

Kvalita vozidel musí být vždy výsostná a nepopiratelná. I proto se přistupuje k velmi okázalému lakování. Celkově lakovací roboti spotřebují na jedno vozidlo něco před 45 kilogramů barvy, které aplikují v celkem pěti nátěrech. Ručně se lakují ještě další nepřístupná místa. Aby byl lak dokonalý a zrcadlově lesklý, je k tomu zapotřebí sedmi dnů. Lak se aplikuje a následně leští.

Jedině býci z hor

Značka je známá svou nulovou tolerancí vůči nedokonalostem. I pro kožené čalounění se proto používají pouze kvalitní kusy skotu. Rolls-Royce pro výrobu koženého čalounění používá pouze skot chovaný ve vysokých nadmořských výškách. Vady způsobené hmyzem zde totiž nehrozí. Vše, co značka odmítne, okamžitě putuje do módního průmyslu.

Luxusní Rolls-Royce
Luxusní Rolls-Royce: Zdroj – North Monaco / Shutterstock.com

Zaměstnání pro 60 lidí

Člověk, který podpořil svou koupí značku Rolls-Royce, se zasloužil o to, aby mělo 60 lidí o svou práci postaráno. Celkově se vozidlo sestavuje na 400 hodin, ale tento čas je pouze orientační. Custom zakázky na míru se totiž mohou vyrábět až dvojnásobný čas. Vždy záleží na konkrétním zadání zájemce.

Ikonická značka automobilů se může pochlubit nejdetailnější výšivkou ve svém interiéru. Tou je symbol sokola stěhovavého, tedy nejrychlejšího ptáka na světě. Výšivka obsahuje na 250 tisíc stehů a její vývoj trval více než měsíc.

 

Zdroj:

https://templeofspeed.cz/10-zajimavosti-o-rolls-royce-ktere-mozna-neznate/

1 Rolls-Royce = 60 lidí a 400 hodin práce, aneb zajímavosti z dílny luxusní automobilky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!