Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rozzuřená žena / foto: shutterstock

Na tyto otázky se ženy nikdy neptejte, nechcete-li přijít k úrazu

Pokud jste žena, tak to jistě dobře znáte. Otázky, které nás dokážou vyvést z míry, uvést do rozpaků, nebo dokonce pořádně rozpálit. Může se ptát nic netušící soused, rýpavá kamarádka i známá vesnická drbna.

Které otázky to jsou a jak nás mohou potrápit?

Už sis někoho našla?

Co je komu do toho? Je jen na vás, zda budete single, nebo si najdete partnera. Obzvlášť ve chvílích, kdy bychom partnera našly rády, ale nedaří se nám, jsou tyto otázky zraňující.

A vy ještě nejste svoji?

Na svatbu nebo alespoň zásnuby se nejčastěji ptají babičky a dědečkové, kteří ještě vyrůstali v dobách, kdy společné soužití nebo i několikaleté randění bylo pasé. Pokud navíc sama po žádosti o ruku toužíte, ale vašemu partnerovi se do toho nechce, nebo je tak trochu „natvrdlý“, může to být velmi nepříjemné. Na druhou stranu, pokud je takové otázce vaše drahá polovička přítomna, může ji to pošťouchnout k nějaké té činnosti.

Vy žijete jen tak? Na hromádce?

Tato otázka v podstatě úzce souvisí s předchozí. Spoustu babiček, dědečků, ale i rodičů nedokáže pochopit společné soužití bez sňatku.

Chceš radši kariéru, nebo děti?

Tohle je otázka, která dokáže vytočit leckterou ženu. Kdo říká, že se mateřství a kariéra vylučují?

Mlčeti zlato

Vypadáš nějak špatně – nejsi nemocná?

Tak tohle rozhodně nepotěší žádnou z nás, ať už se špatně skutečně cítíme, nebo jsme v pohodě a připadáme nezdravě pouze náhodnému pozorovateli. Babičky a maminky často přidávají otázky typu: Jsi nějaká pohublá, jíš ty vůbec něco?

Vypadáš nějak divně – nejsi těhotná?

Podobná otázka se týká i potencionálního těhotenství. Je to rovněž otázka, která dokáže rozčílit i uvést do rozpaků. Tím víc, když se dotyčný navíc zmíní o tom, že jsme přibraly, nebo máme pěkně kulaté bříško. A když navíc těhotné nejsme, koleduje si dotyčný o „ránu pod bradu“.

Tak co, už „děláte“ na miminku?

Tuhle větu nesnáší spoustu žen, ale i mužů. Obzvlášť, když se o miminko skutečně snažíte a nechcete se tím stresovat, nebo se naopak stresujete a podobné otázky vás přivádí do varu.

Tak co, už se „zadařilo“?

I tahle otázka je tak trochu „na pěst“. Vaše okolí ví, že plánujete potomka a vy se přitom cítíte jako pod rentgenem, protože všichni sledují, zda se chováte nebo vypadáte jinak, než dřív? A co když už těhotná jste, ale ještě to není jisté? Vážně se vám nechce netaktním zvědavcům odpovídat.

Tak už to máte za pár, že jo?

Jste těhotná už nějaký ten pátek, ale do porodu máte ještě daleko. Přesto vaše břicho vypadá, že každou chvíli praskne a vyvolává ve vašem okolí dojem, že musíte odjet do porodnice každou vteřinou? Taková otázka vás může vytočit na ulici, v obchodě i v autobuse.

A kdy budete mít druhý?

Váš prvorozený teprve nedávno vykoukl na svět, vy se se vším teprve sžíváte, máte pocit, že víc, než jedno dítě nikdy zvládnout ani nemůžete, a pak přijde otázka, která vám podrazí kolena. Cože? Druhý? Už bychom ho měli mít? Nenechte se zaskočit. V dnešní době spoustu žen navazuje novou mateřskou na tu předchozí. Do práce se nevrací a děti mají krátce po sobě. Může to být pořádný záhul, ale to vám žádná raději nepřizná.

Na tyto otázky se ženy nikdy neptejte, nechcete-li přijít k úrazu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!