Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Efektivní úklid domu / foto: shutterstock

Jak na rychlý a efektivní úklid celého domu

Jak rychle uklidit byt či dům - to je otázka, kterou si pokládá každá hospodyňka, která nechce nad uklízením strávit svoje mládí. Ideální by bylo, kdyby se celý dům zvládl uklidit během raného dopoledne.

Existuje totiž několik tipů, jak k úklidu přistupovat, abychom měli zanedlouho hotovo. Osvojte si naše rady a zvládněte každotýdenní úklid dřív, než začne oblíbený seriál v televizi. Ten už si budete moct dopřát za odměnu!

Začínejte vždycky od toho nejhoršího

Mnoho lidí dělá tu chybu, že nejhorší místo nechává na konec. Je to většinou místnost nejvíce zašpiněná s největším nepořádkem. Je otázkou, proč se do toho nepouští lidé jako první. Možná je to proto, že doufají, že se nepořádek anuluje během uklízení nebo že sám zmizí. Jenže po uklizení zbytku domu se zjistí, že nepořádek je pořádný stejný, možná dokonce větší, jelikož jste sem nanosili hromadu dalšího harampádí.

Efektivní úklid

Aby byl úklid zanedlouho hotový, začněte právě tímto místem, kde je nejvíce nepořádku. Zbytek domu už bude za odměnu a práce vám poté bude opravdu rychle odsýpat.

Zem až naposledy

K uklízení přistupujte takto - nejdříve ukliďte vše nahoře a pomalu postupujte k zemi. V praxi to znamená, že se nejdříve zbavíte všech lapačů prachu, setřete veškeré drobky z kuchyňské linky a postupně se dopracujete až do bodu, kdy vám bude zbývat jenom vytřít podlahu. Rozhodně nezačínejte podlahou. K té byste se nakonec museli znovu vracet.

Pohodový úklid

Vše zaprášené musí z domu!

Ať už to jsou koberečky, stojany na časopisy nebo proutěná křesla - to jsou lapače prachu, které je třeba pořádně vytřepat a omýt. Proto je vyneste z místnosti ven - třeba na zahradu. Venku na ně vezměte prachovku a zlikvidujte všechen prach, který se vám díky tomu neuchytne v domácnosti, kde by vás nutil jenom kýchat.

Jak na rychlý a efektivní úklid domu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!