Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Anglická královna / foto: Kevin Day / Shutterstock.com

Kabelka Alžběty II.: co u sebe nosí sama královna?

Alžběta II. je už nějaký ten pátek středem pozornosti, vždyť se jedná o panovnici britského království. Všimli jste si však někdy její kabelky? O ní se toho traduje!

Při pohledu na královnu si jistě všimnete mnoha věcí, jen ne její kabelky. Přece jenom sází na své oblíbené značky a často “točí” jednu kabelku stále dokola. Mluvíme zkrátka o módním doplňku, který se z dlouhodobého hlediska nejeví nijak zajímavým. Některou ženu by však mohlo napadnout, co se v její kabelce vlastně ukrývá? Co taková královna musí mít neustále u sebe?

Královna Alžběta II.

Kabelka, kolem které se točí řada mýtů a bájí

Důvod mnoha bájí a pověstí - i tak by se dala popsat královnina kabelka, která v sobě ukrývá věci, které můžeme jen odhadovat. Co se však ví s naprostou jistotou je, že tento módní doplněk vysílá jisté signály. Pokud Alžběta II. položí svou kabelku na stůl, přeje si ukončit večeři do pěti minut. Pakliže si přeje být zachráněna svou gardedámou, pokládá kabelku na zem.

Při sledování královniných setkáních proto sledujte právě její kabelku a sledujte i následky jednotlivých úkonů, které s ní provede.

Královská rodina

Co se ukrývá vevnitř?

Jak již bylo zmíněno, obsah kabelky je pouze otázkou spekulací. Za dobu její vlády se však našli lidé, kteří mohou říct, co v ní Její Veličenstvo nosí. Samozřejmě to nebude obvyklý pořádek, který najdeme u jiných žen. Rozhodně zde nenajdeme zmuchlané lístky za parkování (královna přece jenom řidičský průkaz nemá a sama neřídí). Podle všeho v ní však má své čestné místo rtěnka a zrcátko. Tu používá po ukončení večeře nebo po jiných společenských setkáních.

Jelikož královna chodí i pravidelně do kostela, v kabelce mívá většinou pět nebo deset liber, které přidává do církevních sbírek. Také by prý měla nosit přenosný háček, který slouží k zavěšení kabelky pod stolem.

Plnící pero, pastilky s mátou nebo brýle na čtení mají podle všeho v královnině módním společníkovi taktéž své místo.

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/zena/styl/clanek/myty-a-fakta-o-kabelce-kralovny-alzbety-ii-40360437


 

Kabelka Alžběty II.: co u sebe nosí sama královna?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!