Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Běhání / foto: shutterstock

Skvělé benefity běhání. Proč začít ještě dnes?

Sportem k pevnému zdraví. Motto, kterého si je vědom každý člověk. I proto svůj volný čas věnujeme právě sportovním aktivitám, jež posílí fyzickou kondici a upevní zdravotní stránku. V poslední době se zejména běh dostává do popředí.

Běhání je zdarma a můžete se do něj pustit prakticky kdekoliv a kdykoliv. To jsou hlavní důvody, proč lidé tuto sportovní aktivitu přidávají do svého denního harmonogramu. Ovšem nejen tyto položky najdeme na seznamu benefitů. Co dalšího je na běhu super?

Běhání
Běhání – Zdroj: Shutterstock.com

Posílení imunity

Zdárně vzdorovat virům a bakteriím - výhoda, kterou běhání přináší. Posilování imunity je zejména nyní klíčem ke spokojenému životu, proto bychom se o to měli snažit několika způsoby. Běh je pohybem na čerstvém vzduchu, který dokáže s naší obranyschopností naprosté zázraky. Vyhněte se však přetrénování nebo nadměrné zátěži organismu, což by mohlo vést naopak k oslabení imunity.

Pro zdatnější srdíčko

Věděli jste, že se v České republice (pomineme-li COVID-19) nejvíce umírá na kardiovaskulární onemocnění? Nemoci srdce jsou tedy velkým rizikem, kterému bychom měli předcházet. V ideálním případě běhejte. Vědci totiž tvrdí, že právě tato fyzická aktivita vede k zdatnějšímu a silnějšímu srdíčku. Díky tomu si prý můžete prodloužit život až o několik let.

Běh
Běh – Zdroj: Shutterstock.com

Silnější svaly i pevnější tělo

Běh je velice oblíbený i u lidí, kteří touží po pevnější, hubenější, štíhlejší postavě. Když se totiž zařadí do týdenního harmonogramu hned několikrát, dojde k zesílení svalů i zpevnění těla jako celku. Odborníci dodávají, že se tím zabrání řídnutí kostí a posílí se nejen zmiňované ochablé svaly, ale i vazy a šlachy.

Pro kvalitnější spánek

Velmi oceňovaným benefitem je lepší a kvalitnější spánek. Nespavost rázem nebude vaším problémem a starosti z vaší hlavy vyprchají natolik, že vám najednou nebudou bránit v této večerní rutině.

 

Zdroj:

https://www.zeny.cz/proc-zacit-behat

Skvělé benefity běhání. Proč začít ještě dnes?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!