Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Práce z domu / foto: shutterstock

3 tipy, jak hravě zvládat home office

I když se svět začíná vracet do normálu, home office je stále na vrcholu žebříčku trendů. Ukazuje se, že lidé jsou doma trochu produktivnější. Teda, pokud si zvládají zorganizovat práci. S našimi tipy to ale dokážete i vy.

Poslední průzkumy tvrdí, že lidé jsou v pohodlí domova trochu produktivnější. Jenže efektivní práce je odrazem toho, jak dobře zvládají zorganizovat svůj čas a své možnosti. Doma je mnoho faktorů, které člověka nenechají v klidu. Pokud si však udržíte pracovní režim, jaký máte i při návštěvě kanceláře v sídle podniku, hravě jim dokážete čelit.

Práce z domu
Práce z domu – Zdroj: Shutterstock.com

Udělejte si pořádek ve svém pracovním koutě

Vstát, vyčistit si zuby, nalíčit se, obléknout se, dát si snídani a vyrazit - přesně to je tradiční pracovní rutina, která naplňuje běžné pracovní dny. Jenže když pracujeme formou home office, kam zamíříte, když se nachystáme, jak jsme zvyklí? Pokud musíte pracovat z domova, vytvořte si pracovní kout, který budete udržovat v čistotě.

Neuklizený stůl a všudypřítomný nepořádek okolo – to jsou rušivé elementy, které omezují koncentraci člověka, a tím pádem i snižují lidskou produktivitu.

Pracovní chaos
Pracovní chaos – Zdroj: Shutterstock.com

Procházky na čerstvém vzduchu

Aby se práce formou home office zvládala snadno, je důležité si dělat procházky, a to ideálně na čerstvém vzduchu. Pracovat nonstop déle, než stanovuje zákon, vede jenom k rychlejší únavě organismu. Když si však uděláte krátkou obědovou pauzu třeba v parku (nebo půjdete aspoň vyvenčit pejska), přilejete do vínku své produktivitě.

Procházka v parku
Procházka v parku – Zdroj: Shutterstock.com

Dokonce bylo prokázáno, že stačí víc pětiminutových přestávek a člověk se poté do práce pouští s prvotním elánem.

To-do list jako nejlepší parťák

Jak hravě zvládat home office? Tak, že si budete dnes a denně zpracovávat to-do list. Sestavte si ho buď večer, nebo hned ráno po probuzení třeba u snídaně. Mluvíme o seznamu úkolů, který by měl začínat tím nejsložitějším a nejtěžším, poté by se měl přesouvat k tomu nejlehčímu.

 

Zdroj:

https://svetbohatych.com/home-office-produktivita/

3 tipy, jak hravě zvládat home office

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!