Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hokejová výstroj / foto: Shutterstock

Kvalitní hokejová výstroj není jen pro profesionální sportovce

Ledové plochy jsou dostupné na mnoha veřejných prostranstvích. Když máte hokejky a hokejové helmy, můžete na některých z nich i trénovat.

Milujete zimu a s radostí si při každé příležitosti užíváte nejrůznější aktivity, které si v jiném ročním období můžete dopřát maximálně v uměle vytvořených podmínkách? V posledních letech bohužel panovalo v tuzemsku relativně teplé počasí a nesněžilo v takové míře, aby bylo možné naplno se věnovat lyžování a sáňkování. Provozovatelé sjezdovek v hojně navštěvovaných lokalitách sice za příznivých teplot zasněžují, přirozenou sněhovou pokrývku vhodnou pro běžky a další radovánky ale nahradit nedokáží. Naštěstí je tu ještě další alternativa, kterou představuje bruslení a populární hokej.

Lední hokej

Ledové plochy pro malé i velké hokejové nadšence

Zajistit ledovou plochu vhodnou k bruslení je snazší než opatřit dostatek sněhu. Není třeba čekat, až zamrzne rybník či řeka, a riskovat prolomení ledu. Mnoho obcí má k dispozici zimní stadion, nebo na zimu staví venkovní kluziště. Některé z nich jsou určené pouze pro rekreační individuální bruslení nebo slouží jen nejmenším dětem, na mnoha z nich však lze ve vyhrazených časech hrát hokej. Ti, které tento sport opravdu láká, navíc mohou navštěvovat kroužky a sportovní oddíly, které nevítají jenom děti. Některé jsou určené dokonce i dospělým začátečníkům. Pořízení hokejky a další hokejové výstroje se nevyhnete.

Hokejové helmy nesmí chybět ve výstroji

Hokejová výstroj zajišťuje bezpečí hráče, chrání před poraněním při pádu, úderu hokejkou či pukem. V ohrožení není jen brankář, ale i všichni ostatní hráči – pustit se do hokeje bez hokejové helmy a kvalitních chráničů je zbytečný hazard. Na bezpečnost by měli dbát úplně všichni, velký důraz je na ni třeba klást zejména u dětí.

K tomuto článku není otevřena diskuze