Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Koronavirus / foto: shutterstock

Přichází omikron. Je čas na nano respirátory

Nano respirátory FFP2 bývají certifikovány na stejnou filtrační účinnost jako běžné respirátory FFP2, přesto umí nabídnou řadu benefitů navíc, díky čemuž jsou výhodnějšími i v době, kdy na scénu přichází varianta koronaviru nazývána omikron.

Omikron je až 70× nakažlivější než varianta delta. Respirátory jsou pořád spolu s očkováním nejlepší metodou, jak se bránit nákaze. A i když se stále doporučují FFP2 respirátory, které mají schopnost zabraňovat virovým částicím proniknout skrz vrstvy respirátoru, je rozhodně dobré naši ochranu posílit respirátorem s benefity. Ty nabízí nano respirátor FFP2. Má sice stejnou účinnost jako běžné respirátory, pokud jde o schopnost zabránit proniknutí částicím koronaviru SARS-CoV 2 o velikosti 80 až 140 nm, avšak umí bránit proniknutí virů i dalšími vlastnostmi.

Nano respirátor

Nano respirátory si umí poradit lépe s vlhkostí

Nano respirátor vyniklá už co se týče mechanického principu filtrace. Obrovským benefitem je, že vlhkost nano respirátoru nesnižuje jeho účinnost. Přitom právě kvůli vlhkosti je nutné běžné respirátory FFP2 měnit i několikrát denně. I proto se nano respirátory přes mírně vyšší cenu vyplatí, a hlavně, neklesá jejich účinnost.

Čtyři vrstvy, které snadno prodýcháte

Běžné respirátory mají méně vrstev než oblíbený nano respirátor od Good MASK, přesto se v nich hůře dýchá. Ani čtyři vrstvy nezhoršují vlastnosti respirátoru FFP2 NR (GM2 NANO). Jednotlivé vrstvy jsou skvěle prodyšné, navíc bez ztráty účinnosti. Budou skvělé pro sportování i pro starší či nemocné, kterým umožňují snadněji dýchat. Díky této vlastnosti se též pod respirátorem nezhoršuje stav akné a pokožka obecně netrpí neduhy běžných respirátorů. A to přestože je respirátor skvěle izolovaný kvalitním vnitřním klipem pro fixaci kolem nosu a gumičkami.

Nebojte se ceny

Odrazovala vás až doposud cena nano respirátorů? Ta však dnes již nešplhá do závratných výšin. Nejlevnější nano respirátory od firmy Good Mask prodává Dialekarna.cz.

K tomuto článku není otevřena diskuze