Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
TRX systém / foto: shutterstock

7 způsobů, jak cvičit v létě

I když celý rok pravidelně cvičíte a posilujete, tak se může stát, že v horkém letním počasí se vám cvičit nechce. Co dělat v takové situaci? Nechte si poradit a vymyslete nové způsoby, jak si cvičení v létě zpříjemnit.

1) Běhejte doma

V létě je běhání venku opravdu náročné, musíte si naplánovat, jestli budete běhat brzy ráno nebo naopak pozdě večer. Tento problém můžete vyřešit, když si domů pořídíte běžecký pás. Na něm můžete běžet za každého počasí, navíc si pustit například film, seriál nebo oblíbenou hudbu.

2) Užijte si plavání

Ideálním sportem, který vytvaruje vaše tělo, je plavání. Toho si v létě můžete užít dost. A to nejen na dovolené, ale třeba na koupališti nebo v bazéně, který máte doma na zahradě. Myslete vždy na to, že byste neměli plavat pod vlivem alkoholu a alespoň půl hodiny po jídle.

3) Cvičte ve vhodnou dobu

Abyste předešli závratím a dalším nepříjemnostem, které způsobují příliš velké teploty, tak si vyberte čas pro cvičení, kdy jsou teploty nižší a cvičení pro váš organismus nebude tak náročné. Rozhodně se vyhněte cvičení venku v pravé poledne. Volte raději brzké ranní hodiny nebo pozdní večer.

4) Vyměňte kolo za rotoped

Letní dovolená je ideální dobou, kdy můžete jezdit na kole. Pokud však teploty překračují například 30 °C, málokomu se chce jezdit na kole. Abyste nemuseli přerušit své cvičební rituály, tak si pořiďte rotoped. Na něm můžete jezdit denně, kdykoliv se vám zachce.

5) Nezapomínejte pít

Jedním z nejdůležitějších kroků k tomu, jak přežít léto s cvičením, je dodržovat dostatečný pitný režim. Denně byste měli vypít alespoň 2 až 3 litry čisté vody, v létě se nebojte vypít i 4 až 5 litrů. Uvidíte, že když budete cvičit, tak se vaše žízeň ještě zvýší.

6) Cvičte ve skupince

Naplánovat si můžete také cvičení ve skupince a spojit to například s letním grilováním nebo setkáním s přáteli. Vyzkoušet můžete například TRX závěsný systém, který můžete používat doma, ale také na zahradě.

7) Zařiďte si domácí posilovnu

A pokud jste opravdu velkým milovníkem cvičení a nedáte na něj dopustit, tak si zařiďte svou malou domácí posilovnu. Vybavte ji základními cvičebními stroji, činkami a vylepšit ji můžete například vibrační plošinou, která dokáže posílit celé tělo a soustředí se hlavně na jeho střed, což je ta nejkritičtější partie.

7 způsobů, jak cvičit v létě

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!