Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hořká čokoláda / foto: shutterstock

Kostička kvalitní hořké čokolády denně zažene stres a zlepší krevní oběh. Co dalšího hořká čokoláda dokáže?

Čokoláda bezesporu patří mezi nejoblíbenější pochutiny na celém světě. Ne každý zrovna přišel na chuť té hořké, ale právě kvalitní hořká čokoláda (minimálně 70 % kakaa) je pokladem pro naše zdraví.

Patří totiž mezi superpotraviny a má pozitivní vliv nejen na stres, ale i krevní oběh nebo mozek. Proč si bez výčitek dopřát jednu kostičku každý den?

Slupněte jednu kostičku hořké čokolády denně a budete zdravější

Zní vám to jako nesmysl? Čokoláda a zdravé mlsání? To přece nemůže jít dohromady! A přeci jen ano! I mlsání může být zdravé, sáhnete-li po kvalitní čokoládě s již zmíněným alespoň 70% obsahem kakaa. A jak tady hořká čokoláda prospívá zdraví?

·         Zvyšuje pružnost cév

Pokud si pravidelně pochutnáte na hořké čokoládě, zvýšíte tak pružnost cév, což povede k celkovému zlepšení krevního oběhu. Mimo jiné se zlepší i funkce endoteliálních látek, jejichž úkolem je transportovat látky přes cévní stěny.

·         Zahání stres

Nebýt v dnešní hektické a uspěchané době ve stresu je kolikrát opravdu nadlidský úkol. Stres je neřád, který škodí zdraví – což není žádné tajemství. Kousek hořké čokolády pomůže snížit hladinu stresu v těle a spustit produkci hormonu štěstí známého jako endorfin.

·         Zlepšuje mozkovou kapacitu

Hořká čokoláda v sobě obsahuje flavonoidy, což jsou látky, které zvyšují proudění krve do klíčových oblastí mozku. Laicky řečeno konzumací hořké čokolády můžete zlepšit mozkovou kapacitu a po dobu 2-3 hodin po konzumaci čokolády efektivně zvýšit svou pozornost i výkonnost.

·         Podporuje hubnutí

Teď si možná ťukáte na čelo, protože vám nejde do hlavy, jak by zrovna čokoláda, která patří mezi nejoblíbenější sladkosti ze všech, mohla napomáhat při hubnutí. A vážně tomu tak je. Řekli byste, že kvalitní hořká čokoláda zrychluje metabolismus a tím pádem pomáhá tělu rychleji pálit tuky? Překvapení, co?

Kostička kvalitní hořké čokolády denně zažene stres a zlepší krevní oběh. Co dalšího hořká čokoláda dokáže?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!