Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Levandule / foto: shutterstock

S bylinkami za klidným spaním. Jaké zatočí s nespavostí?

Nespavost provází nejednoho člověka. Jelikož má takzvaná insomnie na zdraví neblahý vliv, zatočte s ní pomocí bylinek.

Pokud nemůžete v noci spát a pokud nepomáhají ani ovečky, které počítáte, počítáte, ale nikdy se nedopočítáte, máte tendenci sáhnout po farmaceutických produktech. Léky by však měly být až tím krajním a posledním řešením. Nejdříve vsaďte na bylinky – sílu přírody, kterou měly v oblibě už naše babičky a prababičky.

Bylinky pro zdraví
Bylinky - zdroj: shutterstock

Kozlík lékařský uvolní nahromaděný stres a napětí

Nejčastějším důvodem, proč nemůžeme večer usnout, je stres. Ten k nám přichází ze zaměstnání, ale také je doprovodem nejednoho vztahu. Aby vám nezničil vaše zdraví a abyste se kvůli němu vyspali, sáhněte po kozlíku lékařském, což je bylinka mající ho za úkol zcela uvolnit.

V kozlíku lékařském se navíc nachází rostlinné sloučeniny, které se postupně uvolňují a tím uklidňují jak tělo, tak mysl. Navozují spánek a zvyšují pocit celkové pohody.

Příjemný spánek
Klidný spánek - zdroj: shutterstock

Levandule nejen jako dekorace

Mezi bylinky pro klidný spánek patří i levandule, kterou máme doma většinou proto, že vypadá krásně ve váze. Zkrátka a dobře ji máme jako takovou dekoraci. Fialová bylinka však napomáhá k dobrému emočnímu zdraví. Nejenže pomáhá snížit stres, ale také si hravě poradí i s podrážděností. Jejími vedlejšími účinky je snížení krevního tlaku a navození poklidného, dlouhého spánku.

Levandule pro spánek
Levandule - zdroj: shutterstock

Mučenka pro celkovou rovnováhu

Někdy se nám nedaří usnout proto, že se zkrátka nenacházíme v celkové rovnováze. Psychická pohoda je pojem, který absolutně neznáme. Pomoct však umí opět příroda, a to konkrétně mučenka, která nenarušuje působení léků, pakliže nějaké užíváte.

Mučenka je skvělá bylinka, která si poradí nejen s insomnií, ale také s dalšími běžnými problémy se spánkem.


Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/4-prirodni-pomocnici-pro-lepsi-spanek-67755

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10744345634-kouzelne-bylinky/7669-bylinky/27677-kozlik-lekarsky/

S bylinkami za klidným spaním. Jaké zatočí s nespavostí?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!